Özgür Özel’den Trabzon’da İmamoğlu vurgusu: Kardeş belediye olacak

CHP lideri Özgür Özel Trabzon'da konuştu. Trabzon için yapılan anketlerde CHP'nin önde olduğunu iddia eden Özgür Özel, Trabzon'u kazandıkları takdirde İBB'nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile yakın ilişkide olacağını söyledi.

Siyaset 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Trabzon’daki halk buluşmasında konuştu. Trabzon için yapılan anketlerde önde olduklarını savunan Özgür Özel “Trabzon’da yeni bir hikaye yazacağız” dedi.

Mitinge katılanlara “İmamoğlu’nu seviyor musunuz” diye soran Özgür Özel şunları söyledi:

“Ahmet kardeşimiz belediye başkanı olursa kardeş belediye protokolüyle Trabzon’da muhteşem bir hikaye yazacağız. Ekrem İmamoğlu İstanbul’da büyükşehirde iken Trabzon’da dört AKP’li milletvekili vardı, dört bakan vardı, büyükşehir de AKP’deydi. 10 AKP’li Trabzon’a bir hafif raylı sistem yapmadı, bir Trabzonlu İstanbul’a 10 metro yaptı.

Biz umudun ve sevginin ittifakıyız. Ötekileştirenlere inat kucaklaştırıyoruz. Hep birlikte yola çıktı ve bu seçimde onların tarif ettikleri ittifakı biz meydanlarda ve vicdanlarda yapıyoruz.”

“Buradaki ittifakımızın adı ‘Trabzon ittifakı’, Türkiye’de adı ‘Türkiye ittifakıdır” diyen Özgür Özel konuşmasını alışıldığı gibi ‘Kırmızı-beyaz’ ve ‘En büyük Türkiye’ sloganlarıyla bitirdi.

Emekliye zam çağrısı

Özel daha sonra gittiği Giresun’da daha çok ekonomik durumdan ve emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısından bahsetti, Erdoğan’ı ’emekli aylıklarına zam yapmaya’ çağırdı.

Giresun’a verilip tutulmayan sözler olduğunu belirten Özgür Özel “Yedi ulaştırma bakanı değişmiş, ‘Güney Çevre Yolu’ sözü verilmiş ama tutulmamış. İhtiyacın 30’da birini ödenek olarak ayırmışlar. Hepsi kandırmaca. Bizim bütün Giresun adaylarımızı yakinen biliyorum ve hepsine oy istiyorum” diye konuştu.

Özgür Özel: Büyük bir zafere doğru adım adım gidiyoruzÖzgür Özel: Büyük bir zafere doğru adım adım gidiyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.