Özel’den Ereğlililerin il olma talebine destek: Yüzüncü yılda 100 il

Konya Ereğlili vatandaşlar ilçelerinin il olması için Ankara’ya yürüdü. Ulus Meydanı’nda açıklama yapan Ereğlililere destek veren CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, ‘İktidar partisi defalarca bu sözü verdi ancak tutulmadı. Cumhuriyetin 100’üncü yılında il sayısının 100’e tamamlanmalı’ dedi.

Siyaset 4 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Konya’nın Ereğli ilçesinde bir grup il olma talebiyle dün Ankara’ya yürüdü. Ulus Meydanı’nda toplanan Ereğlililer burada basın açıklaması yaptı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Ereğlili vatandaşlara destek verdi.

Ereğlililer 330 kilometre yol yürüdüklerini belirterek il olma talepleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bu yürüyüş 70 yıldır içimizde beslediğimiz mücevheri gün ışığına çıkartma yürüyüşüdür. Yüzyıllardır stratejik önemi bilinmiş, her zaman medeniyetin beşiği olmuş, kadim uygarlıklara merkezlik etmiş Ereğli’nin yenilenmesi ve gelişmesi şarttır. Ereğli lojistik açıdan merkezi bir ilçedir; demir yolu ve kara yolu için kilit noktadır.

Bir tek hastane ile insanların sağlık hizmetleri karşılanamaz hale gelmiştir. 160 kilometre uzaklıktaki Konya’dan sağlık hizmeti almak insanları zor durumda bırakır hale gelmiştir. Gelişmeye açık üniversitesi, eğitime açık yoğun genç nüfusu ile Ereğli’nin il olması ülkemiz için büyük faydalar sağlayacaktır. Biz de buraya il olmak zorunda olduğumuz için geldik.”

Bahçeli'nin 100 il önerisi karşılık buldu: AK Parti çalışmalara başladıBahçeli’nin 100 il önerisi karşılık buldu: AK Parti çalışmalara başladı

Ereğli’ye verilen bu söz tutulmalıdır

Ereğlilerin il olma taleplerine destek veren CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise şunları söyledi:

“Bugün buraya siyaset yapmaya gelmedik. Ereğli’ye verilen bir sözü hem hatırlatmayı hem tutmaya geldik. Son olarak 19 Nisan’da Ereğli’de meydanda otobüsün üstündeydim. Ereğliler 82 plaka numarası için taleplerini dile getiriyorlardı, biz de iktidar olursak Ereğli’yi il yapacağımıza dair sözümü orada tekrarlamıştık. Maalesef seçimlerden iktidar yetkisini alarak çıkamadık. Çıksaydık bugün 3 yıl önce verdiğim kanun teklifinin gündeme alınması için CHP’nin bir milletvekili ve grup başkanı olarak kürsüde olacaktım. Maalesef bugün iktidar yetkisini alamadığımız, Meclis çoğunluğumuz olmadığı için Ereğli’ye verilen bu sözünü bizim tutmamız mümkün değil, biz sözümüzü tutmak için buradayız. İl olma sözünü bir tek biz vermedik, iktidar partisi defalarca bu sözü verdi ancak verilen sözler tutulmadı. Meclis bugün ikinci yasam yılına başlıyor. Ereğlililer bugün Meclis’e gidecekler. Ereğli’ye verilen bu söz tutulmalıdır. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 81 il var bu il sayısının 100’e tamamlanması çok anlamlı olacaktır. Sadece Ereğli için değil, Türkiye’nin dört bir yanından il olma taleplerini yükselten herkesin sesinin duyulmasını, 100. yılında Meclis’in hem il olma taleplerini hem de toplumdaki diğer beklentileri karşılaması çağrısında bulunuyoruz.”

Şehirlere adanan şarkılarŞehirlere adanan şarkılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.