Özel’den Olcay Kılavuz yanıtı: Görevden almak hesap sorma biçimi değil

CHP lideri Özel eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz'un görevden alınmasına ilişkin soruya yanıt verdi. Görevden almanın hesap sorma biçim olmadığını söyleyen Özel mahkemeleri adres gösterdi.

Siyaset 30 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Özgür Özel.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Sosyal Demokrasi Derneği’nin düzenlediği “21. Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik” konulu panelin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sinan Ateş cinayetinden sokak hayvanları yasasına kadar pek çok başlıkta konuşan Özel eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişim tartışmalarının ardından dile getirdiği “Ben boşuna ‘Hançerlendik’ demiyorum” sözlerine de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nun adını anmayan Özel “Vefasızlık etmedik” demekle yetindi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin görüşmesi ve eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un TBMM danışmanlığı görevinden alınmasının sorulması üzerine Özel “Elinde bilgi ve belge olan biri var, İçişleri Bakanı. O da CHP’ye değil MHP’ye gidiyor nedense. Elinde bilgi ve belge olan biri hangi partiye gidiyor, o partide hangi işlemler yapılıyor ve neler konuşuluyor, nelerin konuşulmasına engel olunuyor? Oraya bakmak lazım” dedi.

Yerlikaya’nın ziyaretine dikkat çekti

MHP ile CHP kavga etmediğinde bir sorunun daha görünür olduğunu belirten Özel “Onlar bir düşman yaratmak, kavga etmek ve ilgiyi oraya toplamaya çalışıyor. Benim ilgim ise Başkent’in orta yerinde torbacılara vurdurulan Sinan Ateş’in evlatlarıdır, eşidir ” diye konuştu. Cumhur İttifakı’nın ya da MHP’nin içi karışmasın diye Sinan Ateş cinayetinin üstünün örtülmeye çalışıldığını ve bununla mücadele ettiğini dile getiren Özel şunları söyledi:

“Benimle kavga ederek sorumluluklarını gizleyemezler. Bir büyük camiayı, bir partiyi bütün olarak töhmet altında bırakmamak için o partideki konuyla ilişkili kim varsa hesap vermelidir. Bundan birkaç ay önce geçmiş dönem milletvekilinin adı anıldığında da buna kumpas diyorlardı. Yerlikaya’nın ziyaretinden sonra görevden alma gerçekleşti. Görevden alma bir hesap sorma biçimi değildir. Hesabı hepimiz adına mahkemeler sorar.”

‘Erteledikleri kısırlaştırmayı yapsınlar’

Sokak hayvanları yasası kamuoyunda yankılanırken ve muhalefetin de tepkisinin odağındayken iktidar nasıl bir yöntem izleyeceğini netleştirmedi. Ancak basına servis edilen taslak metinde köpeklerin 30 gün içinde uyutulmaması halinde öldürüleceği yazıyordu. Bu soruya da yanıt veren Özel “Bir sonraki adımı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sunacağı kanun teklifinde görmemek isteriz. Bir sonraki adımın ne olduğu belli ama bu bir sonraki adımla kimse kimseyi tehdit etmesin. Ya da o bir sonraki adıma psikolojik ve bir toplumsal bir zemin hazırlamaya çalışmasın. Yapılacak iş bugüne kadar devlet iradesiyle bir an önce yapılması gereken ve ertelenen kısırlaştırma kampanyasının 81 ilde 973 ilçede bir an önce başlatılmasıdır” dedi.

“Kaynak yok” diyenlere de AK Parti milletvekillerinin 4 yıl önce altına imza attıkları, Meclis Araştırma Komisyonu raporunun 101. sayfasını hatırlatan Özel “Hayvan hakları fonu kurulması gerekiyor. Bu fona vergilerden katkı yapılması gerekiyor. At yarışından, Spor Toto’dan, Spor Loto’dan katkı yapılması gerekiyor. Bu fonla da bir kısırlaştırma yapılması gerekiyor. Ölüm son çare değil. Ölüm denince bu topraklarda herkesin tüyleri diken diken olur. ‘Allah gecinden versin’ denir. Ölümün vadesini öne çekmek fanilerin işi değildir. Birilerinin kararıyla bu topraklarda milyonlarca canın katledilmesine asla izin vermeyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Özgür Özel, emekli mitinginde Mehmet Şimşek'e seslendi: 'Biraz da zenginden iste'Özgür Özel, emekli mitinginde Mehmet Şimşek’e seslendi: ‘Biraz da zenginden iste’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.