Özel silahla vurulduğu iddiasını yalanladı: İsteyene ayağımın filmini atarım

Yeni Akit yazarı Dilipak CHP lideri Özel'in ayağının kırılmadığını, silahla vurulduğunu iddia etmişti. Dilipak'ın bu iddiasına hem partiden hem de Özel'den yalanlama geldi. Partinin yanıtı oldukça sertti.

Siyaset 20 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel. / Fotoğraf (sol): Shutterstock , Fotoğraf (sağ): AA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ayağındaki sakatlık nedeniyle gündeme gelmiş, basına yansıyan bazı fotoğraflar spekülasyona yol açmıştı. Özellikle Özel’in ayağının kırılmadığı, silahla vurulduğuna dair iddialar ortalığı karıştırdı. Bu iddialara karşı sessizliğini bozan CHP lideri çok net bir açıklama yaptı.

Gazeteci Barış Yarkadaş TV100 yayınında Özel ile yaptığı konuşmayı izleyicilerle paylaştı. Yarkadaş, Özel’e ulaşarak konuyla ilgili detayları kendisine sorduğunu aktardı. Yarkadaş’ın aktardığına göre Özel bu spekülasyonların kaynağını işaret ederek şunları söyledi:

“Sabah saatlerinde FETÖ’cü hesaplar bu tür iddiaları paylaşmaya başladı. Sonrasında ise FETÖ’cülerin peşinden gidenlerin bu iddiaları yaydığını gördüm. Benim Güven Hastanesi’nde çekilen filmim E-nabız üzerinden E-devlet’e yüklüdür. İsteyen herkes bu filme bakabilir. Devletin elinde olan filmde parmağımdaki kırık açıkça ortadadır. İsteyene bu filmi gönderebilirim.”

CHP Dilipak’a sert yanıt: Hiç mi Allah’tan korkmadınız?

Özel’in silahla vurulduğu iddialarının kaynağı Yeni Akit köşe yazarı Abdurrahman Dilipak’tı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuyu dile getiren Dilipak’a gün içinde CHP’den yanıt gecikmedi.

CHP’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Dilipak’ın iddiaları “kuyruklu yalan” ve “iftira” olarak nitelendirildi. Parti Dilipak’a hitaben şunları söyledi: “Bu kadar kuyruklu yalanı, iftirayı bir yazıya nasıl sığdırdınız? Bu komplo teorilerini yazarken hiç mi Allah’tan korkmadınız? Günaha girerim diye hiç mi düşünmediniz? Pes doğrusu!”

Dilipak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda Özel’in silahla vurulduğunu ve olayın örtbas edilmeye çalışıldığını iddia etmişti. Paylaşımında Dilipak “Özgür Özel’in bacağı kırılmamış, silahla vurmuşlar! Hay Allah, ne oluyor bu memlekette? Vuran kim, niye vurmuşlar? Bu gerçek niçin saklanıyor?” gibi sorular sorarak konunun arkasındaki gizemin çözülmesi gerektiğini savunmuştu.

Mahmud Abbas CHP lideri Özel'i Filistin'e davet ettiMahmud Abbas CHP lideri Özel’i Filistin’e davet etti

Özel, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Hacı Bektaş'ta yan yanaÖzel, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Hacı Bektaş’ta yan yana

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.