Özel’den AK Parti seçmenine: Ertesi güne yapacak bir şey yok

Özgür Özel, 31 Mart seçimlerinin önemine dikkati çekerken daha çok Cumhur İttifakı seçmenine hitap edilirken kullanılan bir söylem tercih etti. Özel "Pahalılıktan şikayeti olan herkes bu hükümete sarı kart gösterirse o zaman bir umut var" dedi.

Siyaset 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’in Ödemiş ilçesindeydi.

Burada yaptığı konuşmada ekonomik sorunlara dikkati çeken Özel “Bu ülkeye yönetenlere mesaj verecek bir seçim. Pahalılıktan şikayeti olan herkes bu hükümete sarı kart gösterirse o zaman bir umut var” dedi.

Alım gücünde yaşanan düşüşe dikkati çeken Özel sorumlunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.
Özgür Özel “1 Nisan’da bu hükümet ‘yahu bu kadar zam yaptım, bu kadar enflasyon oldu, bu kadar eziyet çektiler yine de oy verdiler’ derse ertesi güne yapacak bir şey yok. 1 Nisan’ın ertesi günü artık emeklisi, emekçisi, çiftçisi, esnafı büyük zorluk yaşayacak. Ama bir gün önce yapacak bir şey var. 31 Mart günü önünüzde sandık var. Bu seçim bir genel seçim değil yerel seçim, çalışkan, dürüst insanlara ilçenizi emanet edeceksiniz. Ama bu seçim ülkeyi yönetenlere de mesaj verilecek bir seçim. Yokluktan, yoksulluktan, kıtlıktan, düşük maaşlardan, enflasyondan, hayat pahalılığından şikayeti olan herkes bu hükümete sarı kart gösterirse, bir kırmızı ışık yakarsa ‘benim derdim boyumu aştı, hep zenginleri düşünmeyin’ derse o zaman bir ümit var” dedi.

Özel Türkiye’de emeklilerin büyük bir kırgınlığı olduğunu, her şeye para bulunduğunu ancak emekliye para bulunamadığını söyledi. Enflasyon, faiz ve işsizlik oranlarını herkesin gördüğünü, gençlerin dünyanın başka ülkelerinde hayaller kurduğunu ifade eden Özel “Dört gençten üçü bavulları kafasında toplamış. Biz bu gençlerin umudu olmak, yüzlerini güldürmek durumundayız. Onlara sahip çıkmak, iş bulmak ve onları bu ülkeye bağlamak durumundayız. Bunu yapacak olan bu ülkeyi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi.

 

İzmir'de ilk buluşma: Soyer, Özel ve Tugay yan yanaİzmir’de ilk buluşma: Soyer, Özel ve Tugay yan yana

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.