Özgür Özel duyurdu: CHP ‘atanmayan’ öğretmenler için eylem yapacak

MEB’in sadece 20 bin öğretmen atamasına eğitim sendikaların ardından CHP’den de tepki geldi. CHP lideri Özel 1 Mayıs’ta çabuk terk ettiği için eleştirildiği Saraçhane Meydanı’na bu kez öğretmenler için çağrı yaptı.

Siyaset 9 Mayıs 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 20 bin öğretmen ataması hem eğitim sendikalardan hem de kamuoyundan tepki çekmeye devam ederken itiraz kervanına CHP de katıldı.

Ankara’da Cumhuriyet gazetesinin 100. yıl kutlamalarına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel burada yaptığı konuşmada atanamayan öğretmenler için harekete geçtiklerini açıkladı.

Özel mülakat mağdurlarını ve yeni müfredattan endişe duyanları 18 Mayıs saat 13.00’te İstanbul’da Saraçhane’ye çağırdı.

‘Mücadele ateşini birlikte yakacağız’

Özel “CHP olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ndan bir gün önce tüm atanmayan öğretmenleri, tüm mülakat mağdurlarını, müfredattan endişe duyanları, laik eğitim isteyenleri, çağdaş Cumhuriyet için çağdaş eğitim talep edenleri İstanbul’da saat 13’te Saraçhane Meydanı’na bekliyoruz. Onların sesini duyuracağız. Onları dinleyeceğiz. Onların sesine ses olacağız. Bir büyük mücadelenin ateşini hep birlikte yakacağız” diye konuştu.

Eğitim sendikaları 20 binlik atamanın geçen eğitim döneminde emeklilik, ölüm ve istifa gibi nedenlerle eğitim sistemi dışına çıkan öğretmen açığını bile kapatmadığını vurgulayarak eylemlilik sürecine gireceklerini duyurmuştu.

Milli Eğitim Bakanı öğretmen atamaları için tarih verdiMilli Eğitim Bakanı öğretmen atamaları için tarih verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.