Özgür Özel, Erdoğan’a 50 bin TL ödeyecek

İstinaf kararına CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'diktatör bozuntusu' sözleri nedeniyle 50 bin TL ödeyecek. Erdoğan'ın 2020 yılında açtığı dava daha önce reddedilmişti ve Erdoğan'ın avukatları da kararı İstinaf'a taşımıştı.

Siyaset 22 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

CHP lideri Özgür Özel, 2020 yılında partinin Grup Başkanvekiliyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘diktatör bozuntusu’ demişti. Özel bu sözleri Erdoğan’ın muhalefeti hedef alarak “Son 7 yıldır saldırıları nasıl boşa çıkardıysak, bu beşinci kol faaliyetlerini de aynı şekilde hüsrana uğratacağız” demesinin ardından kullanmıştı. Bu açıklamaya iktidar kanadından tepkiler yükselmiş ve Erdoğan da Özel hakkında dava açmıştı.

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi ise davayı reddetmişti ve”Bu Franco özentisi diktatör bozuntusuna milletimiz ilk sandıkta, geldiği sandığı gösterip geldiği gibi gönderecektir” cümlesine dair gerekçesinde cumhurbaşkanlığı makamına vurgu yapılmıştı: Somut olayda, davacı Sayın Cumhurbaşkanının toplum tarafından azami seviyede bilinen, tanınan, konuşma ve davranışları tüm toplumca ayrıntılarıyla takip edilen, icraatı herkesi etkileyen veya etkileme potansiyeline sahip bir kimse olması ve en yüksek yürütme ve devlet makamında bulunması itibarıyla, kendisine muhalefet edilmesi ve işbu muhalefetin de kendisini sertçe eleştirmesi gayet tabiidir; bu durumda davacı Sayın Cumhurbaşkanının kendisine yönelik şiddetli siyasi eleştiri içeren ifadelere karşı aynı durumda olmayan kimselerden daha yüksek seviyede tahammül göstermek mevkisinde olduğu değerlendirilmektedir.

Erdoğan’ın avukatları da bu kararı İstinaf’a taşıdı ve o davadan karar çıktı. Avukat Hüseyin Aydın kararı sosyal medyadan duyurdu ve “Sayın Cumhurbaşkanımızın kişilik haklarını ihlal etmesi nedeniyle, Özgür Özel aleyhine açtığımız manevi tazminat davası, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25.Hukuk Dairesi tarafından kesin olarak karara bağlandı. Özgür Özel, Sayın Cumhurbaşkanımıza 50 bin TL ödeyecek” dedi.

Özgür Özel’den Erdoğan’a Yusuf Tekin tepkisi: Görevden almazsan…Özgür Özel’den Erdoğan’a Yusuf Tekin tepkisi: Görevden almazsan…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.