Özgür Özel para sayma görüntüleriyle ilgili ‘kumpas’ dedi: Neresi olduğu anlaşılmadan servis edildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin İstanbul il binasında çekildiği iddia edilen para sayma görüntüsüyle ilgili ''Tarihin 2019 yılı olduğu yazıyor. Video neresi anlaşılmadan servis edildi. Bu bir kaset kumpasıydı'' dedi.

Siyaset 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin İstanbul il binasında çekildiği iddia edilen para sayma görüntüsüyle ilgili ”Tarihin 2019 yılı olduğu yazıyor. Video neresi anlaşılmadan servis edildi. Bu bir kaset kumpasıydı” dedi.

AK Parti’ye yakın sosyal medya hesaplarının paylaştığı bazı CHP’lilerin bir ofiste bavuldan balyalarla para çıkarıp saydığı iddia edilen videoyla ilgili İstanbul başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. CHP İstanbul İl Başkanlığı da ‘görüntülerin İstanbul il başkanlığı binasının 2019’da satın alınmasıyla ilgili olduğunu’ açıklamıştı.

İki gün önce Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ‘Görüntülerdeki kişilerin ifadeleri alınmaya başlandı. Savcılık bu paraların kaynağını elbette soracaktır, sorgulayacaktır’ demiş ve üç kişinin ifadesi alınmıştı.

‘Kaset kumpası’

KRT’de konuşan CHP lideri Özel olayın ‘kaset kumpası’ olduğunu söyledi.

Özel şunları söyledi: ”O video bir kişiye zoomlanarak ve tarihi kapatılarak, neresi olduğu anlaşılmadan servis edildi. Videonun bütününde 2019 yılı olduğu yazıyor, demek ki CHP kongresi değil. Orası CHP İl Başkanlığı değil. Bunu savcılığa yaptığımız suç duyurusunda da yazdık. Bu bir kaset kumpasıydı. CHP kongresini kirletmeye ve bugün parti içinde bir karışıklık yaratmaya yönelikti. Kendimizden o kadar eminiz ki ‘Görüntülerin tümünü bulun’ dedim. 31 Mart akşamı göreceğiz iç karışıklık mı var dış karışıklık mı var. Bu seçimden güçlenerek çıkacağız. CHP’de kavga falan yok.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.