Özgür Özel’in DEM Parti ziyareti: ‘Görüşmelerimiz sürecek’

CHP lideri Özgür Özel DEM Parti’yi ziyaret etti. Görüşmenin ardından Özel ve DEM Parti Eş Genel başkanları ortak açıklama yaptı. Liderler görüşme için “verimli oldu” dedi. Özel görüşmelerin süreceğini söyledi.

Siyaset 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı parti genel merkezinde ziyaret etti.

Özel’i DEM Parti Genel Merkezi önünde Eş Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Tiryaki ve Özlem Gündüz karşıladı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ve Gökhan Zeybek ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de Özel’e eşlik etti.

Görüşmede Özel kongrede aldıkları görev dolayısıyla Hatimoğulları ve Bakırhan’a “hayırlı olsun” dileğinde bulundu.

Ziyaretin ardından Özel, Bakırhan ve Hatimoğulları kameraların karşısına geçti. İlk sözü alan ev sahibi Bakırhan “Verimli bir görüşme oldu. Başta ekonomik kriz olmak üzere demokrasi, Kürt meselesi, kayyumlar gibi gündemleri birlikte tartışıp konuştuk. Partiler sorunları müzakere ve diyalogla çözer. Umarım muhalefet partileri müzakere ve diyalog sürecini büyüterek devam ettirir” dedi.

Özgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği varÖzgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği var

Özel: ‘Diyalog toplumsal barışın temel taşlarından’

Bakırhan daha sonra sözü Özel’e devretti.

Özel de “DEM Partisini Genel Merkezi’nde ziyaret ettik. Daha önce Meclis’te görev yaptığım her aşamada da şunu vurgulamıştım; Siyasi partilerin arasındaki diyalog hem o ülkenin demokrasisi açısından, hem o parlamentonun üretkenliği açısından, hem de o ülkedeki toplumsal barış açısından en önemli temel taşlarından biridir ve olmazsa olmazdır. Biz kurultayımızı yaptıktan sonra sayın eş genel başkanlarım arayıp kutlamıştı. Sonra takvime baktığımda onlar da bizden hemen önce kurultaylarını yapmıştı. Bizim o kurultay yoğunluğu içinde partimizden bir hayırlısı olsun ziyareti gerçekleşmemişti. Ben bugün heyetimizle birlikte o ziyareti gerçekleştirdim” dedi.

Çok verimli ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik

DEM Parti Eş Genel Başkanlarına yeni dönem için başarı dileğinde bulunan Özel şöyle dedi:

“Karşılıklı başarı dileklerini ifade ettik. Bir araya gelmişken yapmamız gereken bir şey yaptık. Türkiye’yi ve dünyayı değerlendirdik. Önümüzdeki süreci değerlendirdik. Çok verimli ve yapıcı görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bundan sonraki süreçlerde de diyalogumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek. Biz bu diyaloğun ve görüşmelerin Türkiye demokrasisine çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.”

Gündem yerel seçim

Ziyaretin ardından yapılan açıklamalarda yerel seçimlere değinilmese de masadaki önemli konuların başında bu konunun geldiği biliniyor. DEM Parti 81 ilde aday göstereceklerini duyurmuş, ama kapıları tamamen kapatmamıştı. DEM Parti’nin yerel seçimlerle ilgili kesin kararını cumartesi günü Parti Meclisi’nde alması bekleniyor.  Daha önce parti Merkez Yürütme Kurulu seçime tek başına girilmesini tavsiye etmişti.

Özgür Özel’in genel başkan olduktan sonra Kürt sorunu ve kayyumlarla ilgili açıklamaları dikkat çekiyor. CHP’nin görüştüğü İYİ Parti bu açıklamaları ve yaklaşımı gerekçe gösterip CHP ile yerel seçimlerde işbirliğini reddetmişti.

Özel DEM Parti'yi ziyaret edecek: Gündem işbirliğiÖzel DEM Parti’yi ziyaret edecek: Gündem işbirliği

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.