Özgür Özel’den Erdoğan’a Yusuf Tekin tepkisi: Görevden almazsan…

CHP Lideri Özgür Özel, ‘sizin tarikat dediklerinizle protokol yapmaya devam edeceğiz” diyen Milli Eğitim Bakanı için Cumhurbaşkanı’na seslendi: ‘Görevden almazsan bu cüretin sahibi sensin!’

Siyaset 19 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında önceki gün kürsüde muhalefet sıralarına seslenerek “Sizin tarikat, cemaat dediğiniz yapılarla protokol yapmaya devam edeceğiz. Onlar çocukların dağa çıkmasına engel oluyor” diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarının yankıları sürüyor.

Tekin’in sözleri siyaset gündeminde büyük yankı uyandırırken, yapılan konuşmaya bir tepki de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den geldi.

 

‘Meclis’ten Anayasa’ya meydan okuyor’

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Geçmişte devletle FETÖ arasında protokol yapanlar, bu ülkeye yaşattıkları acılardan hiç ders çıkarmamış. Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı, Meclis kürsüsünden Anayasa’ya meydan okuyor. Tayyip Erdoğan, bu Bakanı görevden almazsan, bu cüretin sahibi sensin!” ifadelerini kullanarak duruma tepki gösterdi.

CHP'nin tarikatlar raporu: Örümcek ağı gibi tüm devlet kurumlarını sarmışlarCHP’nin tarikatlar raporu: Örümcek ağı gibi tüm devlet kurumlarını sarmışlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.