Akşener İliç için hüngür hüngür ağladı: And olsun bunları değiştireceğiz

İYİ Parti lideri Meral Akşener Erzincan'daki altına madeninde meydana gelen facia ile ilgili konuştu. Kürsüden "Niçin hep garipler kaçamıyor, niçin hep fakirler kaçamıyor niçin hep haksızlık bunlara oluyor?" diye soran Akşener gözyaşlarını tutamadı.

Siyaset 14 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Akşener toplantıdan önce partisinin yerel seçim adaylarını duyurdu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Metin Ergun,  Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Nusret Cömert oldu. Cumhuriyet Halk Partili Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa edip İYİ Parti’ye katıldı, İYİ Parti Artvin Belediye Başkan adayı oldu. Elçin’e rozetini Meral Akşener taktı.

Akşener’in gündeminde Antalya’da dün yaşanan sel ve su baskınları ile Erzincan’ın İliç ilçesinde siyanürle altın aranan toprakta yaşanan heyelan vardı. Akşener “Biz milletini dinlemeyenlerin bizi dinlememesine elbette şaşırmıyoruz. Milletini önemsemeyenlerin uyarılarımızı önemsememesine elbette şaşırmıyoruz. Milletini düşünmeyenlerin cennet doğamızı düşünmelerini de elbette beklemiyoruz. Ancak dengesi bozulan doğamız artık alarm veriyor. İktidarın iflah olmaz rant telaşı göz göre göre insanlarımızın hayatını tehlikeye sokuyor. Bitmek bilmeyen bu sorumsuzluğun faturasını da her defasında milletimiz ödüyor” dedi.

İliç’teki faciada ikinci gün yağmurla başladı: Tehlikeyi Türkiye’ye duyuran isme jandarma engeliİliç’teki faciada ikinci gün yağmurla başladı: Tehlikeyi Türkiye’ye duyuran isme jandarma engeli

29 Ekim 2022’de yaptığı grup konuşmasında iktidarı İliç’teki altın madenindeki tehlikeye karşı uyardığını belirten Akşener “Bu konuda İYİ Parti olarak Meclisimize soru önergeleri de verdik. Ancak iktidar bizi aşırı duyarlı bulup kulağının üstüne yatmayı tercih etti. Yani aslında dün yaşanan felaketi göze almayı tercih etti. Erzincanlı vatandaşlarımızı değil, madenin ortaklarını tercih etti. Anadolu’nun, can suyunu taşıyan Fırat’ı değil, rant musluklarını tercih etti. İliç’teki felakete yol açan ihmallerin ve bu ihmallere imza atanların peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Antalya’da yaşanan sel felaketinin ardından bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirten Akşener  “Ayrıca yaşanan sel felaketi sonucunda vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmadan Antalya’nın bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi için milletvekilimiz Uğur Poyraz’ın attığı adımla Meclis Başkanlığı’na bir kanun teklifi sunduk. Kimsenin şüphesi olmasın. Her iki konuda da sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Meral Akşener grup toplantısında bir ara duygulandı. 6 Şubat depremlerini ve İliç’teki maden faciasını kastederek “Niçin hep garipler kaçamıyor, niçin hep fakirler kaçamıyor niçin hep haksızlık bunlara oluyor?” diye sordu. Cep telefonundan Karacaoğlan’ın bir şiirini dinleten Akşener gözyaşlarına hakim olamadı. Şiirin sonunda “And olsun, şart olsun bunları değiştireceğiz” diye yemin eden Akşener kürsüden gözyaşları ile indi.

Antalya sel altında: Bir ölü, beş ilçede eğitime ara verildiAntalya sel altında: Bir ölü, beş ilçede eğitime ara verildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.