Antalya sel altında: Bir ölü, beş ilçede eğitime ara verildi

Antalya'da öncek geceden itibaren etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Evler ve iş yerleri su altında kalırken kentteki beş ilçede eğitime ara verildi. Su basan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'ndeki otomobilde bir kişi ölü bulundu.

Çevre 13 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Antalya’da şiddetli yağış nedeniyle ev ve iş yerleri su altında kaldı. Önceki akşamdan itibaren etkisini artıran sağanak gece yoğunlaştı ve sokaklar su birikintileri oluştu, araçlar ilerleyemedi. bazı alt geçitler de su ile dolarken Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre ev, iş yerleri ve araçlarda yağış nedeniyle mahsur kalan çok sayıda kişi tahliye edildi. Bölgede ekiplerin çalışmasının sürdüğü öğrenildi.

Evler sular altında kaldı.

Eğitime beş ilçede ara

Antalya’da önceki akşam başlayan ve gece etkili olan şiddetli yağış nedeniyle dün sabah beş ilçede okullar tatil edildi. Antalya Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada “İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları, sel ve taşkın nedeniyle; 5 merkez ilçemizde (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) eğitim kurumlarımızda Hıfzıssıhha kararı gereğince 13.02.2024 Salı günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır. İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle; 5 merkez ilçemizde (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) 13.02.2024 Salı günü kamu kurumlarında çalışan 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu personelleri 1 gün idari izinli sayılacaktır” dendi.

Araç boyu kadar su baskını yaşandı.

Öte yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle hizmet veren kreş ve gündüz bakımevleri bir gün süreyle tatil edilirken motokuryelerin de trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceği duyuruldu. Antalya Valiliği “Antalya merkez ilçelerinde hizmet veren kreş ve gündüz bakımevleri olumsuz hava koşulları nedeniyle 13.02.2024 Salı günü bir gün süre ile tatil edilmiştir. İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları, sel ve taşkın nedeniyle 5 merkez ilçemizde; Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa’da ikinci bir duyuruya kadar motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyecektir” açıklaması yaptı.

Sokaklar göle döndü.

Diğer yandan Antalya Havalimanı’nda olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşlar durduruldu. Süper Lig’te Samsunspor ile karşılaşan Antalyaspor’u taşıyan uçak Antalya Havalimanı’na inemediği için Gazipaşa Havalimanı’na iniş yaptı. Antalyaspor kafilesi, karayoluyla Antalya’ya döndü.

Kepez ilçesinde Gazi Bulvarı’nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi’ndeki bir otomobilde, kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Önce deprem sonra sel atlattı: Şanlıurfa'da müzeler ziyarete açılıyorÖnce deprem sonra sel atlattı: Şanlıurfa’da müzeler ziyarete açılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.