Kastamonu, Sinop, Amasya, Samsun sele teslim: 2 ölü

Kastamonu, Samsun, Sinop ve Amasya'da yoğun yağmur yağışı sel baskınlarına neden oldu. Sel sularına kapılan iki kişi hayatını kaybetti. Bazı ilçelerde okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Çevre 6 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Kastamonu, Samsun, Sinop ve Amasya’nın bazı ilçelerinde kuvvetli yağış sel ve su baskınlarına neden oldu. Daha önce sel felaketi nedeniyle birçok kişinin yaşamını yitirdiği Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde dere suları yükseldi, iş yeri ve evleri su bastı. Dün akşam Samsun’un Ladik ilçesinde sele kapılan bir kişi yaşamını yitirdi. Sağanak nedeniyle Samsun’un Ladik, Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy; Sinop’un Ayancık ve Türkeli ilçeleri ve Kastamonu’nun Bozkurt ile İnebolu ilçesinde okullar tatil edildi. Amasya’nın merkeze bağlı Kızılkışlacak köyü yakınlarında otomobille sel sularına kapılan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı.

Bozkurt yine sele teslim

Kastamonu’da taşan dereler sel ve su baskınlarına neden oldu.

2021’de sel afetinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 60’ın üzerinde kişi yaşamını yitirmiş, sekiz kişi kaybolmuştu. Dün aynı bölgede dere taştı, ev ve iş yerlerini su bastı.
Meteoroloji’nin “turuncu kod” uyarısında bulunduğu Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde geceden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar İnebolu ilçesinin merkezinden geçen İnebolu Çayı’nı taşma noktasına getirdi.
İnebolu Çayı’nın taşma tehlikesi nedeniyle Karayolları, DSİ, İnebolu Belediyesi ve Özel İdare ekipleri gece boyunca dere kenarlarında önlem aldı. Sel suları dere kenarlarında hasara neden oldu. İsmetpaşa ve Abdurrahmanpaşa caddelerinde meydana gelen hasar nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı.
Bozkurt’ta şiddetli yağış nedeniyle Bayramgazi köyü yolunda aracıyla seyahat halindeyken mahsur kalan Yıldıray Yorulmaz, İlçe Özel İdare ekipleri tarafından kurtarıldı.
İlçeyi Kastamonu’ya bağlayan kara yolunun belirli bölgelerinde küçük çaplı heyelanlar yaşandı, Karayolları ekipleri temizleme çalışması yaparak yolları açtı. Bazı binalarda küçük çaplı su baskınları yaşanırken Ezine Çayı’nın debisi yükseldi. Belediye ve Özel İdare ekipleri, bölgede temizlik çalışması yürütüyor.
İnebolu ve Bozkurt ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Samsun’da bir kişi öldü

Samsun’da sel sularına kapılan bir kişi öldü.

Samsun’da dün sabah etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Dün akşam selde 1 kişinin yaşamını yitirdiği Ladik ilçesinde ise eğitime 1 gün ara verildi.
Kent merkezinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Atatürk Bulvarı başta olmak üzere ara sokaklar suyla doldu. Sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar yolda kaldı. Zemin katlardaki birçok ev ve iş yerini su bastı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tıkanan mazgalları açmak ve baskın yaşanan evlerdeki suyun tahliyesi için çalışma başlattı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Şehrimizde etkisini gösteren yoğun sağanak yağıştan etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; her noktaya ulaşmak için tüm personel ve ekipmanlarımız ile canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarları dikkate alarak siz kıymetli vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz” denildi.

Sinop Valiliği uyardı

Sinop’ta sağanak kent merkezinde su baskınlarına neden oldu. Ayancık ve Türkeli ilçelerinde, taşımalı eğitim 5 Haziran Pazartesi günü tatil edildi.
Sağanak yağış nedeniyle kent merkezindeki cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu. Bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Sinop Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, kent genelinde bugün (Dün)  ve yarın (Bugün) kuvvetli ve gök gürültülü yağışların devam edeceği belirtilerek, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. Valilik açıklamasında 5 Haziran Pazartesi günü Ayancık ve Türkeli ilçelerinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

 

Amasya’da 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Amasya’da sel sularına kapılıp kaybolan kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Amasya’da önceki  akşam saatlerinde etkili olan sağanakta sel sularına kapılan otomobildeki üç kişiden ikisi kayboldu. Dün (5Haziran 2023) otomobille sel sularına kapılan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı.

Tren yolu selde göçtü, Çorlu gibi bir faciayı vatandaşlar önlediTren yolu selde göçtü, Çorlu gibi bir faciayı vatandaşlar önledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.