Kaymakamın ‘tak çıkar plakalı’ makam aracı

Antalya’nın Demre ilçesinin kaymakamı Onur Şatıroğlu'nun makam arabası, annesi ve eşini hastaneye götürmek için görevlendirildi. 10Haber’in ulaştığı görüntülerde resmi plakalı araçta sadece aile üyeleri bulunuyor. 10Haber'e konuşup iddiayı yalanlayan Şatıroğlu ardından aracına sivil plaka taktırmış.

Gündem 1 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Antalya’nın Demre ilçesine 7 Ağustos 2019’da atanan kaymakam Onur Şatıroğlu’na tahsis edilen makam arabası ilçenin 45 kilometre uzağındaki Kaş Devlet Hastanesi önünde görülmüş, 10Haber’in ulaştığı görüntülerden makam aracına binenin Şatıroğlu değil aile üyeleri olduğu öğrenilmişti.

Makam araçları için geçerli kanuna göre makam taşıtı yalnız hizmetler için kullanılabiliyor. Tören, hususi ve resmi davetlerde makamdaki kişiler refakatlerine ailelerini de alabiliyor. Kurumlara ait hizmetler için memurlar da makamı işgal eden zatın refakatinde veya makamın müsaadesiyle bu taşıtlara binebiliyor. Kanuna göre araçlar hiçbir koşulda makam sahibi dışında kullanılamıyor.

Şatıroğlu iddiaları reddetti

10Haber’in konuyla alakalı ulaştığı Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu iddiaları reddederek”Üzücü ve doğru değil. İnsanın vicdanına sığmıyor böyle iftiralar” demişti. Makam arabasının ilde en az kullanılan araçlardan olduğunu söyleyen Şatıroğlu kendisini “Beş yıldır görevdeyim, 50 bin kilometre yol yapmışız. Diğer araçları kontrol ederseniz kullanım farkını görürsünüz” diyerek savunmuştu. Şatıroğlu ailesinin hastaneye makam aracıyla gittiği görüntüsü için de “Belki Kaş’a  görevlendirilmişimdir, orada indikten sonra onlar hastaneye gitmiştir. Doğru değil” demişti.

Makam arabasına sivil plaka taktı

10Haber’e ulaşan kaynaklar Demre Kaymakamı Şatıroğlu’nun iddialara yanıt verdikten sonra makam aracına sivil plaka taktığını belirtti. Kaynaklar Şatıroğlu’nun devletin verdiği resmi makam aracını kırmızı plaka yerine sivil plaka takarak kullandığını iddia etti.

Orman yangınları bitmiyor: Antalya’daki yangının zararı 10 milyon TL!Orman yangınları bitmiyor: Antalya’daki yangının zararı 10 milyon TL!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.