Özgür Özel’den Hatay çağrısı: YSK önünde olacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da partisinin itirazı sonuçlanmadan mazbatanın AK Partili Mehmet Öntürk'e verilmesini protesto için YSK önünde toplanma çağrısı yaptı.

Siyaset 7 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel.

Seçim süresince ismini İstanbul’dan sonra en çok duyduğumuz illerden biri Hatay’dı. 6 Şubat depremleri sonrası resmi verilere göre 24 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ilde kent merkezi Antakya’nın yüzde 90’ı yok oldu. Hatay’da şu an 60 bini aşkın konteynerde 205 bini aşkın depremzede yaşıyor.

Depremlerden sonra tepki çeken isimlerden biri AK Parti’den 2009’da Antakya, 2014’ten bu yanaysa CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş oldu. Yerel seçim süresince CHP içinde de tartışılan Savaş’la ilgili Özgür Özel ”Alternatif geliştiremedik” demiş ve yeniden aday gösterdiklerini belirtmişti.

31 Mart seçimlerindeyse kazanan 3 bin 331 oy farkla AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk oldu.

Sonuçlarda usulsüzlük olduğunu iddia eden CHP, YSK’ya itiraz etti ancak bu İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. CHP Yüksek Seçim Kurulu’na da itirazda bulundu, ancak itiraz tartışmaları sürerken Mehmet Öntürk dün İl Seçim Kurulu’na gelerek mazbatasını aldı.

Bunun sandık iradesine müdahale olduğunu belirten Özgür Özel protesto için Yüksek Seçim Kurulu önünde toplanma çağrısı yaptı.

Özel şunları söyledi: “Hatay’ın sandıktaki iradesine günlerdir masa başı oyunlarla müdahale edilmektedir. Başvurularımız sonuçlanmadan ve YSK kararını açıklamadan siyasi baskılarla haksızca ve hukuksuzca mazbata verilmiştir. Bizler yarın saat 15.00’te YSK önünde olacağız. Hatay’ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum.”

Hatay'da CHP'nin itirazının sonucu belli olmadan mazbata verildiHatay’da CHP’nin itirazının sonucu belli olmadan mazbata verildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.