Özgür Özel, Hatay adayı Lütfü Savaş için ‘kötünün iyisi’ demeye getirdi

CHP lideri Özgür Özel, İzmir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP lideri Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı konusunda değişiklik yapılıp yapılmayacağı sorusuna “Lütfü Savaş'a alternatif geliştiremedik” diye yanıt verdi.

Siyaset 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de gazetecilerin sorularını yanıtladı, partisinin Hatay adayı sıkıntısını bir üst seviyeye taşıdı.

İçinde Hatay adayı Lütfü Savaş’ın yer almamasıyla gündem olan reklam filmine dair konuşan Özel, “O reklam filmi 5 Şubat’ta çekildi. Ancak Belediye Başkanımızın (Lütfü Savaş) o tarihte Hatay’da olması gerektiği için bizimle değildi, Hatay’daydı. Ayrıca Sayın Savaş da ‘Zaten benim müzikli reklamla oynamam pek doğru olmaz’ demişti. Ben de kendisini haklı bulmuştum. Diğer 6 belediye başkanımızın olduğu reklam filmi de yakında ekrana gelecek” dedi.

‘Lütfü Savaş’a alternatif geliştiremedik’

Öte yandan “Hatay’daki belirsizlik devam mı?” sorusuna yanıt veren Özel, “Biz Hatay’da şu an için Lütfü Savaş’a alternatif geliştiremedik” ifadelerini kullandı.

CHP lideri şöyle konuştu:

“Ölçme değerlendirmede Hatay’daki son anket bugün raporlanıyor. Hatay’da ve bütün deprem bölgesinde ne yaşandıysa; bunun yüzde 99’u ülkeyi yöneten iktidarla ilgili. Belediye Başkanımız elbette ki eleştiriden muaf değil. Biz de eleştirilere kulak veriyoruz. Ama bütün vatandaşlarımıza şunu söyleyelim; Hatay’da 100 tepki varsa 99’u iktidara. Sosyal medyayı da önemsiyoruz. Ama Hatay’ın ne dediğini de önemsiyoruz. Hatay’da 5. anket için sahadayız. Hatay’da Lütfü Savaş’tan daha fazla beğenilen bir alternatif ürettiğimiz anda, Lütfü Savaş da zaten buna ‘hayır’ demiyor, ancak şu ana kadar yaptığımız bütün ölçümlerde biz Hataylılar için Lütfü Savaş’a bir alternatif geliştiremedik. Bu konuda gerçekten bir çaba içindeyiz. Bu konuda son kararı yarın partimiz verecek ve ona göre karar vereceğiz. Lütfü Savaş hatasız değildir, eleştiriden muaf değildir ama Lütfü Savaş yaşananların tamamının sorumlusu ve yaşananların günah keçisi değildir.”

Aylin Kotil’e Hatay teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hatay Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Aylin Kotil’e de teklif gönderildiği ortaya çıktı.

Patronlar Dünyası’ndan Ali Kemal Erdem’e konuşan Kotil iddiaları doğruladı.

Hatay için adaylık iddiasına dair konuşan Aylin Kotil, “Evet aldım. Çok detay anlatmayayım ama böyle bir teklif aldığımı söyleyeyim” dedi.

Kotil, “Özgür Özel mi aradı?” sorusuna “Hayır. Özgür Bey’e çok yakın biri aradı” diye cevap veren Kotil, teklifi reddettiğini söyleyerek nedenine dair şöyle konuştu:

“Hatay çok büyük acılar yaşadı. Çok farklı bir yer. Büyük bir acı var. Ben orayı bilmiyorum. Yolunu yordamını, sokağını bilmiyorum. O insanlara saygısızlık olur diye düşündüm açıkçası. O yüzden kabul etmedim. Orayı bilen birinin orayı yönetmesi gerektiğini düşündüm. Farklı bir yer Hatay. Başka bir yere benzemiyor geçen sene yaşanan depremden dolayı. Farklı hassasiyetleri olan bir yer. Oraya dışarıdan birinin aday yapılmasını doğru bulmuyorum.”

Kotil, düşünme payı istemediğini belirterek, “O an söyledim” dedi.

Kotil, arayan CHP’li yetkilinin de adını vermek istemediğini belirterek, “Ben üzerime düşeni söyledim. İsterlerse onlar söylerler” diyerek sözlerini tamamladı.

Haluk Levent’e de teklif gitmişti

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş’a yönelik tepkiler sebebiyle değişmesi aday değişikliği gündeme gelmiş, son olarak AHBAP Başkanı Haluk Levent’e teklif götürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Haluk Levent de adaylık teklifi geldiğini doğrulamış, ancak kabul etmediğini belirtmişti.

CHP ise resmi bir adaylık teklifinin yapılmadığı yönünde açıklama yapmıştı.

Özgür Özel'den Hatay ve Gökhan Zan çıkışı: Alternatif arayışı içindeyizÖzgür Özel’den Hatay ve Gökhan Zan çıkışı: Alternatif arayışı içindeyiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.