Özkiraz: İYİ Parti kendilerini yüksek göstermem için para teklif etti

Eski Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz  tele1 yayınında konuştu, İYİ Parti’nin kendilerini yüksek, Kılıçdaroğlu'nu düşük göstermesi karşılığında para teklif ettiğini iddia etti.

Siyaset 26 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

14 Mayıs seçim yenilgisinin muhalefette yarattığı fırtına sürüyor. Fırtınanın ilk etkisi CHP’de liderlik değişimiyle yaşanmıştı. İYİ Parti ise peş peşe önemli isimlerin istifalarıyla sarsıldı. Ancak İYİ Parti’deki kriz yatışacak gibi görünmüyor. Parti içinde Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın “kesin ihraç istemiyle” disiplin kuruluna sevkinin ardından dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor.

Tele1 yayınına katılan Avrasya Araştırma şirketinin eski başkanı Kemal Özkiraz, Ümit Dikbayır aracılığıyla İYİ Parti’nin kendisine yüklü miktarlarda para karşılığında ısmarlama anketler yaptırmayı teklif ettiğini iddia etti. Dikbayır’ı çok iyi tanıdığını ve parti içinde kendisine yöneltilen taciz suçlaması hariç hiçbir konuda ‘temiz’ bulmadığını söyleyen Özkiraz, “İYİ Parti bana böyle bir teklif yapmıştı. Hem de Ümit Dikbayır yapmıştı, Meral Akşener’in selamıyla. Ben bunu o dönem kabul etmedim hatta WhatsApp mesajıyla reddetmeyi tercih ettim ki, yarın benim anketlerimde istemedikleri sonuçlar çıkarsa ‘Kemal Özkiraz bizden para istedi’ diyemesinler diye” şeklinde konuştu.

“Kılıçdaroğlu’nun kazanacak aday görülmemesini istediler”

“Ümit Dikbayır beni Sakarya’da yemeğe davet ederek çok da yüksek bir miktar aylık ödeme yapılacağını söyleyerek anketlerde İYİ Parti’nin yüksek çıkartılmasını hatta ana muhalefet partisi gibi gözükmesini istedi. İttifak açısından asıl problem şuydu ki birinci istekleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun asla kazanabilecek bir oy oranında gözükmemesiydi.”

“Kılıçdaroğlu açıklamama izin vermedi”

“Ben o gün bunu Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattım, ekran görüntüsünü gösterdim. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bunu açıklamak için defalarca izin istememe rağmen ittifakın ruhuna zeval gelmemesi için izin vermedi, ben de açıklamadım.”

Özkiraz, durumu o dönem İYİ Partili olan Aytun Çıray’a da aktardığını ve buna karşı çıktığı için partiyle arasının açılmaya başladığını belirtti ve şöyle devam etti, “İyi Parti bir çok adı sanı bilinmemiş şirketlere her altılı masa toplantısının olduğu gün Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağını gösteren anketler yayınlattılar.”

“İYİ Parti’nin yaptığı operasyon deşifre oldu”

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, yayında söylediği ifadelerin çarpıtılması sonucunda tutuklanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. O tutuklamaya neden olan kampanyada İYİ Partili yetkililerin açıklamaları da önemli etkiye sahipti. Özkiraz’ın tele1 ekranlarındaki iddialarından sonra Merdan Yanardağ,”İYİ Parti’nin Erdoğan’ın kazanmasına yol açan CHP ve Kılıçdaroğlu’na karşı yaptığı operasyon deşifre oldu” paylaşımında bulundu.

Kemal Özkiraz’ın katıldığı tele1 yayınındaki konuşmasını bu videodan izleyebilirsiniz.

İyi Parti’nin akçeli ve belden aşağı dedikodulu işleriİyi Parti’nin akçeli ve belden aşağı dedikodulu işleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.