Akşener vekil istifasıyla ilgili ilk kez konuştu: En son ayrılacak kişiydi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçim kararının ardından istifa eden İstanbul milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ile ilgili “Benim gözümde en son ayrılacak arkadaşım diyebilirdim. Kararına saygı duyuyorum” dedi.

Siyaset 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çeşitli programlara katılmak üzere Trabzon’daydı. Trabzon adaylarını açıklayan Akşener istifa eden milletvekili ile ilgili de ilk kez konuştu.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda konuşan Akşener partisinin 31 Mart seçimlerine 81 ilde kendi adaylarıyla girme kararıyla ilgili olarak “Bu seçimde biz kendimizi doğru anlatabilirsek, seçmenimiz Türkiye’de yaşanan bu gri atmosferden kurtulmayı arzu ediyor. Bir üçüncü seçeneğe ihtiyaç var. Genel İdare Kurulumuzun aldığı 14 evet, 35 hayır ile biz yalnız, üçüncü bir yolu oluşturmaya gayret edeceğiz” dedi.

İYİ Parti'de istifa yağmuru sürüyor: Bir vekil daha ayrıldıİYİ Parti’de istifa yağmuru sürüyor: Bir vekil daha ayrıldı

Dokuz saat süren ve 14 evet, 35 hayır oyunun kullanıldığı Genel İdare Kurulu toplantısı ile ilgili “30 yıldır aktif politika yapıyorum, ilk defa bir siyasi parti partide GİK üyelerinin birbirlerine argümanlarla hitap ettiği, kavga etmeden, hakaret etmeden argümanlarla birbirini ikna etmeye çalıştığı dokuz saatlik bir toplantı yaptık. Demokrasinin tam anlamıyla uygulandığı ve çıkan sonuca da hepimizin uyacağımızı söylediğimiz, genel başkan olarak benim ima bile yapmadığım, arkadaşlarımızın kendi arasında aldığı bir karardı. Bu kararda ‘evet’ ya da ‘hayır’ kullanmış arkadaşlarımızın hepsiyle gurur duyuyorum. Türkiye’de bu bir ilktir” yorumunu yaptı.

Milletvekili istifası: ‘En son ayrılacak kişiydi’

Akşener açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun istifasının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

“Bizim partimizden ayrılan hatta ayrılırken bana iftira atan, hakaret eden arkadaşlarımız dahil hiç kimsenin aleyhinde ne yorum yaptım ne de onu üzecek, zora sokacak herhangi bir davranışım olmadı. Ayşe Sibel Hanım için partimizden benim gözümde en son ayrılacak arkadaşım diyebilirdim. Parti kurulurken o dönemin şartlarında gelip bize kurucu oldu. Kararına saygı duyuyorum. Demokrasi üzerinden bakıldığında Sayın Yanıkömeroğlu alınan karardan hoşlanmayabilir ona da saygı duyuyorum. Kendisine başarılar diliyorum.”

Yanıkömeroğlu GİK’in yerel seçim kararının ardından partisinden istifa etmişti. Yanıkömeroğlu’nun yanı sıra parti kurucular kurulu üyelerinden ve eski il başkanlarından da istifa edenler olmuştu.

Trabzon adaylarını açıkladı

Akşener, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe adaylarını da açıkladı. Adaylar şöyle:

Muhammet Erkan – İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı

Mustafa Bıyık – İYİ Parti Yomra Belediye Başkan adayı

Ayhan İşçi – İYİ Parti Çaykara Belediye Başkan adayı

Turan Konak- İYİ Parti Maçka Belediye Başkan adayı

Ayhan Pala – İYİ Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı

Faruk Beldüz – İYİ Parti Şalpazarı Belediye Başkan adayı

İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısında masadaki iki haritaİYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısında masadaki iki harita

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.