Özmen çifti için dünür Bayraktar “CIA’ci”, Erdoğan “görüştüm, kapımız açık” dedi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Havacılık ve Uzay Merkezi” kurmak için adres gösterdiği Özmen çifti üç gündür iktidar yanlıları tarafından ajanlıkla, CIA ile ortaklıkla suçlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Özmen çifti ile geçmişte görüştüğünü ve “kapımız açık” dediğini anlattı.

Siyaset 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Tartışma Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir video paylaşarak Eren- Fatih Özmen çifti ve şirketleri Sierra Nevada  Corporation ile Atatürk Havalimanı’nda “Havacılık ve Uzay Merkezi” kurmayı vadetmesiyle  başladı. Kılıçdaroğlu’nun vaadine Baykar Teknoloji’nin sahibi olan Selçuk ve Haluk Bayraktar kardeşler tepki gösterdi. Tepkiler ağırlıklı olarak “yerli şirketler dururken neden ABD’li şirketi getireceğiz diyorsun” sözleri etrafında sürdü.

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Habertürk TV’de katıldığı programda “Sahibi Türk olabilir. CIA ile direkt çalışan ABD’li şirkete burayı teslim edilmesi ne demek. Burada 10 bin tane Türk şirketi varken, ABD şirketine dönmek nedir?” dedi. İktidara yakın gazeteler de Özmen çiftini ajanlıkla suçladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuyla ilgili ilk kez Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen “Büyük Ankara Mitingi”nde konuştu. Erdoğan, dünürünün “CIA ile direk çalışıyor” dediği Özmen çifti ile başbakan olduğu dönemde görüştüğünü ve “kapımız açık” dediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havaalanı projesiyle gündeme geldiler: Sierra Nevada şirketi ne yapar, neden önemlidir?Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havaalanı projesiyle gündeme geldiler: Sierra Nevada şirketi ne yapar, neden önemlidir?

Erdoğan şöyle konuştu:

“Şimdi tutturmuş İstanbul Atatürk Havalimanı’nı Amerika’daki bir gruba vereceklermiş. Türkler, Amerikalı bir şirketin sahipleri, ya onlarla ben görüştüm. Onlar bana geldiler Amerika’ya gittiğimde. Dedim ya ‘Gelin, yeter ki yatırım yapmak isteyin. Siz böyle bir yatırım yapmak isterseniz, kapımız açık. Hele hele yatırımcı için, sonuna kadar kapılarımız açık.’ O gün bugündür o zamanlar başbakanım, hala gelecekler. Elden gelenle övünülmez. Geç bu işi geç…”

Erdoğan, TeknoFest’le ilgili, “Şimdi takmış TeknoFest’e, onunla ilgili konuşuyor. Her önüne gelen ‘Biz şöyle yapacağız, böyle yapacağız’. Ya bu milletin evlatlarına hiçbir şey yapamazsınız.” dedi.

Erdoğan, “Bu milletin elinden siz TeknoFest’i alamazsınız, İHA’ları alamazsınız, SİHA’ları alamazsınız, Akıncı’ları alamazsınız, alamayacaksınız, Kızılelma’yı hiç alamazsınız. Bu millet sizi avucunun içindeki suyla boğar, suyla. Siz ne zannediyorsunuz ya? Bu çocuk oyuncağı mı? Buralara öyle kolay gelmedik, kolay gelinmedi” diye konuştu.

Suçlamaların odağında olmaktan rahatsızız

Suçlamalarla ilgili Halk TV’ye konuşan Eren Özmen ise “Elbette bu suçlamaların odağında olmaktan çok rahatsızız. Türk havacılık ve uzak merkezi gibi gelecek için çok anlamlı olan bu projeyi gerekli şartlar olgunlaştığında gerçekleştirmek için değerlendirmek isteriz. Türk gençliğinin bu günü ve geleceğine büyük katkıda bulunacak olan bu proje Türk Milleti için önemli bir hedeftir” dedi.

Özmen çifti ve onların şirketi Sierra Nevada Corporation’ın adı, yıllar önce Türkiye’de yerli yolcu uçağı üretilmesi projesinde ortak olarak geçmişti. SNC bu amaçla Kanada yapımı Dornier marka yolcu uçaklarının lisansını satın almış, yapılacağı söylenen pervaneli ve jet motorlu yolcu uçakları bazı havacılık fuarlarında Türkiye standlarında sergilenmişti. Ancak daha sonra bu proje rafa kalkmıştı. Projeden neden ve nasıl vaz geçildiği kamuoyuna açıklanmadı.

Kılıçdaroğlu’yla Bayraktar kardeşler polemikte: Uzay hepinize yetecek kadar genişKılıçdaroğlu’yla Bayraktar kardeşler polemikte: Uzay hepinize yetecek kadar geniş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.