HDP’nin hedefi seçimde 100 vekil çıkartmak

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, 27. dönemin son grup toplantısında konuştu. Buldan, 24 Haziran seçiminde 67 sandalyeye sahip olan HDP'nin yeni vekil hedefini de açıkladı.

Siyaset 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

HDP dün 27. dönemin son grup toplantısını yaptı. Meclis’te gerçekleşen toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçimlere Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak gireceklerini vurgulayarak yeni partinin amblemini kameralara gösterdi. “Bildirgemizdeki her bir taahhüdümüz, inanın ki demokratik Türkiye’nin yeniden kuruluş manifestosudur” diyen Buldan, Cumhur İttifakı’na da sert sözlerle yüklendi.

“Ülkenin üzerine çöken AKP-MHP siyasi enkazını hep birlikte kaldıracağımıza söz verdik. Sadece kaldırmakla yetinmeyeceğiz, 21 yılda bu ülkeye yaşattıkları tüm felaketlerin ve krizlerin siyasi hesabını da mutlaka soracağız. Herkes görecek ki Yeşil Sol Parti, bu ülkenin tarihini ve makûs talihini kesinlikle değiştirecektir” ifadeleriyle partililere seslenen Buldan, 14 Mayıs seçimlerinin kritik olduğunu, demokratik bir cumhuriyet yüz yılını birlikte yaratmak için yeni bir dönemin kapılarını açtıklarını söyledi.

Ayrıca parlamentoda 100 milletvekillerinin olmasını hedeflediklerini belirten Buldan, bunu başaracak güçlerinin olduğunu ifade etti. HDP 24 Haziran 2018’deki genel seçimlerde yüzde 11.7 oranında oy alarak 67 sandalyeye sahip olmuştu.

Öte yandan Meclis’in 24. ve 25. dönem HDP Milletvekili olan Sırrı Süreyya Önder, Duvar’dan Celal Bayar’ın haberine göre; Yeşil Sol Parti’nin İstanbul Milletvekili adayı oldu.

Sol ittifakta atışma: Tek sosyalist parti TİP değil... Erkan Baş'tan yanıt varSol ittifakta atışma: Tek sosyalist parti TİP değil… Erkan Baş’tan yanıt var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.