Yeşil Sol Parti kadın adaylarını tanıttı

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çatı partisi Yeşil Sol Parti, kadın milletvekili adaylarını tanıttı. Toplantıda konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koyacağız, tek adam rejimini yürürlükten kaldıracağız” dedi.

Siyaset 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yeşil Sol Parti, Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) konferans salonunda 14 Mayıs seçimleri milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Etkinliğe; Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti listesinden milletvekili adayı olarak gösterilen Hasan Cemal ve Cengiz Çandar katıldı. Emek ve Özgürlük İttifakı’nda bulunan partilerin temsilcilerinin de katıldığı etkinlikle, kitle örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi yer aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, yaptığı konuşmada, “Bütün baskılara, her türlü oyuna karşın buradayız, dimdik ayaktayız. Bu da bütün zalimlere dert olsun!. Şu an siyasi rehin olarak tutulan bütün yoldaşlarımızla özgür günlerde buluşmamız çok yakındır” dedi.

Yeşil Sol Parti, seçim kampanyasını kendi bütçesiyle karşılayacakYeşil Sol Parti, seçim kampanyasını kendi bütçesiyle karşılayacak

Sancar, “En geniş mutabakatı oluşturmak için elimizden geleni yaptık. Aday belirlerken eksiklerimiz oldu, bunları tamamlamanın yolu mücadelede kenetlenmektir” ifadelerini kullandı.

Sancar’ın ardından söz alan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Arkamızda çok güçlü bir miras var. Bu mirastan güç alıyoruz. Bugün çok daha büyüğüz ve bu güçle yola çıkıyoruz” dedi.

Yeşil Sol Parti’nin diğer Eş Sözcüsü İbrahim Akın da HDP’nin kapatılma davasına değinerek, “Bizi yargı sopasıyla seçeneksiz bırakmaya çalışanlara karşı Yeşil Sol Parti burada. Bu seçim bizim için bir değişim seçimi. Bu iktidardan sizlerle beraber kurtulacağımız sözünü veriyoruz” dedi.

Asla diz çökmeyeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan da şunları söyledi:

“21 yıllık AKP iktidarının bu ülkede muhalifim diyenlere nasıl zorbalık çektirdiğini gördük ama her türlü zor karşısında asla taviz vermedik. Bundan sonra da AKP’nin karşısında asla diz çökmeyeceğiz. Öyle gelenekten geliyoruz ki yıllarca inkâr edildik, yok sayıldık. Ama şunu da biliyoruz ki direnmekten başka alternatifimiz yok.”

Eş Başkanların ardından illerden kadın adaylar kürsüye gelerek konuşma yaptı.

Hasan Cemal gazeteciliğe veda etti, Meclis Başkanı olmaya hazırlanıyorHasan Cemal gazeteciliğe veda etti, Meclis Başkanı olmaya hazırlanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.