Polise silah çekip ‘Sizi geberteceğim’ diye tehdit etmişti: Belediyenin temizlik işleri müdürü tutuklandı

İçinde bulunduğu kamyonet durdurulunca polise silah çekip "Sizi geberteceğim" diye tehdit eden Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Selahattin Taş çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Siyaset 21 Nisan 2024

Adana’nın Seyhan ilçesinde 20 Nisan’da meydana gelen olay bulvarda trafik uygulaması yapan ekiplerin bir kamyoneti durdurmak istemesiyle başladı.

Sürücü ihtara uymadı. Kamyonet yaklaşık bir kilometrelik takip sonucu önü kesilerek durduruldu. Seyhan Belediyesi’nin kiraladığı belirlenen kamyonetteki üç şüpheliye Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapılmak istendi.

Polis direnip hakaret eden şüphelilere biber gazı kullandı.

Sürücü infaz koruma memuruymuş

GBT sorgusunda sürücünün cezaevi infaz koruma memuru Mehmet Ali Ş., yanındakilerin ise ‘kasten yaralama’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokma’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından kaydı bulunan Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Selahattin Şaş ve dört ayrı suçtan kaydı bulunan Ahmet B. olduğu tespit edildi.

Şüphelilerden Selahattin Şaş polise tokat atmaya kalktı, belindeki ruhsatsız tabancayı çıkararak “Siz kimsiniz? Sizi geberteceğim” diyerek tehdit etti.

Bu sırada Ahmet B. de koşarak kaçmak istedi, bölgeye takviye olarak çağrılan ekipler tarafından yakalandı.

Arka koltukta uyuşturucu varmış

Şüpheliler polis merkezine götürüldü. Araçta arama yapan ekipler arka koltukta 28 gram bonzai ele geçirdi. Selahattin Şaş’ın namlusunda bir, şarjöründe 15 fişek bulunan tabancasına ise elkondu.

Sürücü Mehmet Ali Ş.’ye alkollü araç kullanmaktan ceza uygulandı, kamyonet yediemin otoparkına çekildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Selahattin Şaş çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mehmet Ali Ş. ile Ahmet B. ise adli kontrol şartıyla serbest bıırakıldı.

Araçta ele geçirilenler.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.