TBMM’de fenalaşmıştı: Saadet Partili Hasan Bitmez yaşamını yitirdi

TBMM kürsüsünde fenalaşarak yere düşen Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez kaldırıldığı hastanede iki gündür tedavi altındaydı. Bitmez'den kötü haber geldi ve 53 yaşındaki vekil yaşamını yitirdi.

Siyaset 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez önceki gün TBMM’de konuşmasını bitirdiği anda fenalaşmıştı. Yere düşen Bitmez kafasını mermere vurmuş, Meclis’te sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Bitmez kürsüde konuşurken Gazze’ye yönelik İsrail’in saldırılarına tepki göstermiş, “Tarih sussa hakikat susmayacak. Onlar sanıyor ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsanız vicdan azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız Allah’ın gazabından kurtulamayacaksınız” demişti.

Bu sırada AK Parti sıralarından tepki yükselmiş, Bitmez yere düştüğü sırada AK Parti sıralarında “Allah’ın gazabı böyle olur işte” dendiği tutanağa geçmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Saadet Partili Hasan Bitmez fenalaşıp yere düşerken partisinin sıralarından gelen sözler için “Bazı arkadaşlarımız arkalarda olduğu için olayın ne olduğunu hemen anlayamamış olabilir” demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün Bitmez’in durumunun son derece kritik ve ciddi olduğunu açıklamıştı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Hasan Bitmez’in son durumuyla ilgili “Son verilen bilgiyle şu anda yoğun bakıma alındı. Burada bakımı belli bir süre devam edecek. Doktorlar ‘Kalpteki damarlar tam olarak fonksiyonlarını yerine getiremiyor. Kalp kılcal damarlarla besleniyor’ dedi. Yapılan müdahalelerle şimdi kan deveranı sağlandı. Şu an şuurunun yerine gelmesi noktasında bir gelişme yok. Zaman içinde vücut kendi dolaşımını kendisi sağlayacak noktaya gelir diye ümit ediyorum” demişti.

Yaşamını yitirdi

Bitmez’den kötü haber geldi; Hasan Bitmez yaşam mücadelesini kaybetti. Meclis’te saat 16.00’da Bitmez için resmi tören düzenlenecek ve cenazesi yarın Fatih Camii’nde kılınacak cuma namazının ardından Merkez Efendi’de defnedilecek.

14 Mayıs’taki seçimlerde CHP listelerinden seçime giren ve 10’ar vekil çıkaran Saadet ve Gelecek partileri, Temmuz ayında Meclis’te ortak grup kurmuştu. Grup kurulması için 20 vekil gerekiyor. Bitmez’in yaşamını yitirmesiyle birlikte grubun toplam vekil sayısı 19 oldu, Meclis’teki grup da düştü.

Karamollaoğlu: Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne şahidiz

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Her zaman samimiyetine, gayretine ve fedakarlığına şahitlik ettiğimiz Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez kardeşimiz Hakk’a yürüdü. Dava adamına yaraşır bir hayat sürdüğüne ve “Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz” Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne hepimiz şahidiz! Ailesinin, camiamızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun! Hasan kardeşimizin mekanı cennet, makamı âli olsun.”

Babacan: Başımız sağolsun

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Bitmez’in vefatı üzerine sosyal medyadan “Başımız sağ olsun. TBMM kürsüsünde konuşurken rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı hastanede vefat eden Hasan Bitmez’e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Saadet Partisi camiasına sabır diliyorum. Hasan Bey’i daima hakkı, adaleti savunan biri olarak hatırlayacağız. Mevlam rahmetiyle muamele etsin” paylaşımı yaptı.

Akşener: Mekanı cennet olsun

İYİ Parti lideri Meral Akşener de Bitmez’in ailesine başsağlığı diledi ve sosyal medyadan “Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” paylaşımı yaptı.

Özel: Başsağlığı diliyorum

CHP lideri Özgür Özel Twitter’dan “TBMM Genel Kurulu’nda geçirdiği rahatsızlığın ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini derin üzüntüyle öğrendiğim Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Allah’tan rahmet, ailesine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diliyorum” sözleriyle başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan de Hasan Bitmez’in ölümünün ardından Karamollaoğlu’nu arayıp başsağlığı diledi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Sayın İsmail Haniye de Karamollaoğlu’nu arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı kamu diplomasisinden sorumlu yardımcı direktörü Emmanuel Nahshon dün tepki çeken bir tweet atmıştı. Nahshon Türkçe paylaşımında şunları söylemişti:

“İsrail’den nefret etmek sigara içmek gibidir; bağımlılık yapar ama sağlığınız için gerçekten kötüdür…”

Hasan Bitmez için Meclis’te cenaze töreni düzenlendi. Törene farklı partilerden çok sayıda vekil katılırken Bitmez’in tabutuna hem Türk bayrağı hem de Filistin bayrağı asıldı.

Hasan Bitmez kimdir?

Hasan Bitmez Giresun Alucra ilçesinde 1969 yılında doğdu. İlkokulu İstanbul’da okuyan Bitmez Gebze İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesinde öğrenim gördü. Milli Gençlik Vakfı’nda çeşitli kademelerde görev alan Bitmez 1999-2004 yılları arasında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Bitmez 2000 yılında Anadolu Gençlik Dergisi’ni kurdu ve derginin genel yayın yönetmeni oldu.

2006-2010 yılları arasında International Islamic Federation of Student Organizations’ın yönetim kurulu üyeliğinde bulundu, 2010-2014 yılları arasında ise Şura Meclisi Başkanlığı yaptı. Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin yardımlarının Endonezya, Çad, Kamerun, Nijerya, Sudan, Gana ve Hindistan gibi birçok ülkeye ulaştırılmasında aktif rol oynadı. Siyasete Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatında başlayan Bitmez Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde çeşitli kademelerde görevler aldı. 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Genel Merkez Seçim Karargâh Başkanı olarak görev yaptı. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde kendisine verilen farklı görevlerde bulunduktan sonra Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Arapça ve İngilizce bilen Bitmez; Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nde Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesiydi ve İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanı’ydı. Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı ve TBMM 28. Dönem Kocaeli Milletvekili olan Bitmez evli ve bir çocuk babasıydı.

Kalp krizi geçiren vekilin durumu hâlâ kritik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.