Arnavutluk’da futbol durdu: Kalp krizinden ölüm…

Arnavutluk Süper Ligi'nde Egnatia ve Partizani ekiplerini karşı karşıya getiren mücadelede Raphael Dwamena geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ülkede bütün maçlar tatil edildi.

Spor 12 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Raphael Dwamena'nın kalbinde sorun olduğu 2017'de belirlenmişti.

Arnavutluk Süper Ligi üzücü bir olaya sahne oldu. Egnatia ve Partizani ekiplerini karşı karşıya getiren maçta Raphael Dwamena geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Maçın 24. dakikasında bayılarak yerde kalan 28 yaşındaki forvete ilk müdahale saha içinde yapıldı. Tüm müdahaleler sonucunda kurtarılamayan Dwamena, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Arnavutluk Süper Ligi’nde Raphael Dwamena’nın hayatını kaybetmesinin ardından Arnavutluk Futbol Federasyonu bir açıklama yaptı ve tüm maçların ertelendiğini duyurdu.

Ölümden döndüğü anı ilk kez anlattı! İşte Eriksen'in yeni felsefesiÖlümden döndüğü anı ilk kez anlattı! İşte Eriksen’in yeni felsefesi

Raphael Dwamena, 2017 yılında İsviçre’den İngiltere’ye gerçekleştirdiği transferde sağlık testlerinin başarısız olduğunu söylemişti. Kalp rahatsızlığı olduğunu öğrenen Dwamena, şöyle konuşmuştu: “Şok olmuştum, o sırada Zürih’te oynuyordum ve tüm doktorlar oradaydı. Evime geri dönmek ve bazı tıbbi testler yaptırmak zorunda kaldım. Bütün bunlar zorlukların bir parçası ve onları kabul etmek zorunda kaldım.”

Kalp rahatsızlığı hakkında konuşan Raphael Dwamena, “İlk başta bana kalp atışlarını ölçen bir cihaz taktılar, bu size çarpan ve kalbin durumunu gösteren bir sinyal, bu başıma gelen en kötü şeydi ama ne sahada düştüm ne de bilincimi kaybettim. Ailem Gana’da ve farklı haberler duymak onlar için kesinlikle zordu. Bir süredir doktorların gözetimindeydim ve bana güvence verdiler” demişti.

'Kral' LeBron James çöktü! Oğlu kalp krizi geçirdi‘Kral’ LeBron James çöktü! Oğlu kalp krizi geçirdi

Raphael Dwamena konuşmasına şöyle devam etmişti: “Farklı kulüplerden veya farklı kurumlardan doktorlar sık ​​sık artık oynamamam gerektiğini söylüyordu. Ama ben kendisine bir kez daha ‘Kararına saygı duyuyorum ama bir karar vermem gerekiyor’ dedim. Egnatia’ya geldiğimde bazı tıbbi testler yaptım ve her şey yolundaydı. Futbolu hiç bırakmadım, sürekli oynadım.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.