Sandık başındaki CHP’lilere saldıranlara üç yıla kadar hapis

Şanlıurfa'nın Akçakele ilçesinde toplu oy kullanmak isteyen AK Partili sandık görevlilerini engellemek isteyen CHP'liler 28 Mayıs seçimlerinde saldırıya uğramıştı. CHP'li avukat Ronayi Paydaş'ın dövüldüğü olay için savcılık soruşturması tamamlandı.

Siyaset 16 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

28 Mayıs seçimlerinde CHP’li avukat Ronayi Paydaş toplu oy kullanılmasına itiraz edince dövülmüştü. Şanlıurfa Akçakale’de yaşanan olayın ardından Ronayi Paydaş’ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada savcılık soruşturması tamamlandı. Ronayi Paydaş’ı döven Mehmet Emin Akdığan hakkında kasten yaralama suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istendi. Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame 25 Ocak’ta Akçakale Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

‘Avukat değil istersen Allah ol’

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve CHP’li avukat Ronayi Paydaş 28 Mayıs seçimlerinde Akçakale’de dövülmüştü. Olaya ilişkin cep telefonuyla çekilmiş görüntüleri sosyal medya hesabından yayınlayan Paydaş “AKP görevlileri hem bize hem sandık görevlilerimize saldırdı ve bizi dışarıya çıkardı. Kendilerine avukat ve görevli olduğumu söyleyince de, ‘Avukat değil istersen Allah ol’ diye bağırdılar” demişti.

Şanlıurfa'da CHP'li vekil ve avukata darp: Kellemizi koparmakla tehdit ediyorlarŞanlıurfa’da CHP’li vekil ve avukata darp: Kellemizi koparmakla tehdit ediyorlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.