Şanlıurfa’da üzerine kaynar su dökülen CHP görevlisinin avukatı konuştu: Köyde seçimin iptali için başvurda bulunduk

Şanlıurfa Harran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'blok oy' kullanımının ortaya çıkmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı sandık üyelerinin darp edildiğini duyurdu. 10Haber CHP'nin bölgede görevlendiği Avukat Ronayi Paydaş'a ulaştı: Sandık görevlimizin üzerine kaynar su döktüler.

Siyaset 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde toplu şekilde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy kullanıldığı görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı bir açıklama yaptı.

Salıcı görüntülerin Harran’da çekildiğini söyleyerek, “Önce sandık kurulu üyelerimiz darp edilmiş sonra bu görüntüler ortaya çıkmıştır. Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye yönlendirilmiş ve İlçe Seçim Kuruluna itiraz edilmiştir. Bu arada Şanlıurfa Valisi ve Emniyet Müdürüne ulaşılamamaktadır. Zatıalileri toplantıdadır” dedi.

Seçimlerin köyde iptali için başvuru

10Haber, CHP’nin olayın yaşandığı bölgede görevlendirdiği Avukat Ronayi Paydaş’a ulaştı. Paydaş, sandık görevlilerinin kendilerini araması üzerine hızla köye gittiklerini belirterek, arkadaşlarının üzerine kaynar su döküldüğünü söyledi.

Sandıkta Ak Parti ve MHP dışında görevli kalmadığını belirten Paydaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgeleri kendi aramızda paylaştık. Bize Suruç ile Akçakale arası düştü. Biz bu köyleri dolaşmaya başladık. Birçok köyde bunları engelleyerek, sağduyu çağrısında bulunduk. Gündaş köyü Kardeşler mezrasındaki CHP sandık görevlimiz tarafından arandık. Biz okula gittiğimizde 50-60 kişi vardı. O sırada sandık görevlimiz darp edilmişti. Bize de fiziki saldırı yapıldı. Sandık görevlisi arkadaşımız Fetullah Işıkakdoğan’ın üzerine kaynar su döktüler. Darp raporlarını çıkardık, jandarmaya haber verdik. Bizi tehdit edenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Arkadaşımızı hastaneye götürdük. Köydeki seçimlerin iptali için de İlçe Seçim Kurulu’na başvuru da bulunduk. Sandıkta sadece Ak Parti ve MHP’liler kaldı görevli olarak.”

Darp raporu

Sandık görevlisi Fetullah Işıkakdoğan

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, 10Haber’e yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’da 9-10 bölgede paket oy kullanımı tespit ettik. Yaralı arkadaşlarımız var. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Erdoğan'ın son durağı Ayasofya, Kılıçdaroğlu'nun Anıtkabir olduErdoğan’ın son durağı Ayasofya, Kılıçdaroğlu’nun Anıtkabir oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.