Seçim bitti, ‘sen kaç oy aldın’ tartışması bitmedi

CHP listelerinden milletvekili seçilen DP'li Cemal Enginyurt, ittifak olmasa bile CHP'nin aynı oyu alacağını, CHP listelerinden TBMM'ye giren 39 vekilin CHP'ye borcu olduğunu söyledi. Gelecek Partili Özdağ, 'Dünkü günün sabahı geride kaldı cancağızım' diyerek yanıt verdi.

Siyaset 1 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt, bir dizi ziyarete bulunmak üzere geldiği Rize’de, CHP’nin seçimde aldığı oylara ilişkin çok konuşulacak değerlendirmelerde bulundu. Rize yerel basınına konuşan Enginyurt, gelen bir soru üzerine, CHP’nin oy oranına seçime CHP listelerinden giren partilerin etkisinin ne olduğuna dair şu ifadeleri kullandı:
“CHP’nin aldığı %25 oyla, ‘benim oy 7-8 demek abeste iştigaldir. Böyle bir durumda CHP’nin oyu yok demektir! Bu seçimde sağ oylar Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu’na gitmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, ittifak yapsa da yapmasa da zaten %25 oy alırdı! Dolayısıyla bu durumda kimse CHP’ye fatura kesmeye kalkmasın, CHP kendi oyunu almıştır. Dolayısıyla 39 kişi de milletvekili olmuştur. Herkes aklını başına alıp teşekkür etmelidir.”

Gelecek’ten Enginyurt’a yanıt

Cemal Enginyurt’un bu sözlerine yanıt Gelecek Partisi Milletvekili Selçuk Özdağ’dan geldi. 1oHaber’e konuşan Özdağ bu tartışmaların geride kaldığını belirterek şöyle konuştu:
“Bunun üzerine siyaset yapmak doğru değil ki, hepimiz birbirimize teşekkür edeceğiz. Şimdi CHP’nin içinde bulunduğu ittifak yüzde 25 oy aldı. Biliyor muyuz CHP’lilerden kaçı sandığa gitmedi? Bilmiyoruz. Bilmediklerimiz üzerine konuşmak doğru mu? O geride kaldı efendim. Önümüze bakalım. Yüzde 48 oy aldı Kemal Kılıçdaroğlu. İYİ Parti yüzde 10 oy aldı. HDP+TİP yüzde 9,  yüzde 25’in tamamını da CHP’nin oyu diyelim toplam yüzde 44 yapıyor.  Peki 48 nasıl oldu? Mesele şu seçim ittifakı bloklarımız doğru kurmadık. İttifak içinde İYİ Parti, Saadet, Gelecek, DEVA blok kursaydık, daha farklı sonuç çıkardı. DEVA kabul etmedi. Bizim hepimizin Kemal Bey’e teşekkür borcu var. Biz birlikte ittifak kuramayınca ‘O zaman biz CHP listelerinden seçime girelim’ dediğimizde Kemal Bey ‘evet’ dedi. Düne takılanlar kaybederler, dünkü günün sabahı geride kaldı cancağızım. Bugün yeni bir sabah.”

DP'li Enginyurt'tan 'ortak grup' açıklaması: Öyle bir planımız yokDP’li Enginyurt’tan ‘ortak grup’ açıklaması: Öyle bir planımız yok

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.