Seçim bitti tartışma bitmedi: Özlale TV’den Çıray sosyal medyadan

Genel seçimler sonrası partisinden istifa eden Aytun Çıray ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Partili Ümit Özlale, "Aytun Bey’in oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz" dedi. Çıray ise Özlale'ye tepki gösterdi.

Siyaset 31 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale Tv100’de katıldığı programda Aytun Çıray’a tepki gösterdi. Özlale “2 Mart gecesi 6’lı masa toplantısından sonra milletvekili ve divan üyeleri toplandı. O masada konuşulanları anlatsam ve Aytun Bey’in oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz.” dedi.
Ümit Özlale’nin açıklamaları sonrası Aytun Çıray sosyal medya hesabından “Bu vekil benim makalemde yazdıklarımın -Aynı milletvekilleri listeleri gibi- GİK’te ve Divan’da gündeme gelmediğini de göz ardı ediyor.
Hırslı bir çocuk, seçimden önceki süreç dahil çok atak. Hatta seçim öncesi bazı beyanları nedeniyle kendisine, “Genel Başkan’ın bilgisi var mı?” diye sormak zorunda hissetmiştim. Ne yazık ki..
Böyle tehditvari küçültücü bir siyaset yapış tarzı, kimseye yakışmayacak bir şekilde olayları çirkinleştirmekten başka bir işe yaramaz” diye yazdı.

Ne olmuştu

Seçimler öncesinde partiden istifa eden 27’nci dönem İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ise Twitter hesabından 3 Mart’ta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan kalkması ve ardından geri dönmesine dair iddialar ortaya atmıştı. “Yaşadıklarımı yazmam artık millete ve tarihe karşı zorunlu bir görev oldu diye düşündüm” diyen Çıray, “İmamoğlu-Yavaş Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsun” teklifinin CHP’den geldiğini öne sürdü. Seçim sonucunun faturasını tamamen Kılıçdaroğlu’na kesildiğini söyleyen Çıray, “Anlatacaklarım saat saat belgelidir” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti ile CHP ittifak yapacak mı? Akşener 'Bize gelen teklif yok' diyormuşİYİ Parti ile CHP ittifak yapacak mı? Akşener ‘Bize gelen teklif yok’ diyormuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.