Sedat Şahin, Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti

Yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Şahin tahliye olduktan sonra Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Öte yandan Sedat Şahin'in düşmanı olan Sarallar grubuna yönelik davada MHP MYK üyesi Salih Gürz de sanık olarak yer alıyor.

Siyaset 23 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla 8 yıl tutuklu kalan Sedat Şahin dün MHP genel merkezinde Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Önceki gün tahliye edilen Sedat Şahin’in ilk ziyaret ettiği isim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Ziyarete ilişkin fotoğrafları MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın sosyal medya hesabından paylaştı.

Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden birisi olan Sedat Şahin, Alaattin Saral’ın liderliğini yaptığı Sarallar grubu ile uzun yıllardır çatışıyordu. Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve bir adamı Nişantaşı’nda evinden çıkarken, bir otomobilden uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu öldürülmüştü. Sedat Şahin bu cinayetten Sarallar grubunu sorumlu tutmuştu. Bu cinayet sonrası Emniyet her iki gruba da operasyonlar yapmıştı.

Sedat Şahin’in tahliyesinden bir gün sonra da Sarallar grubunun lideri Alaattin Saral Silivri Cezaevin’nden tahliye edildi. Uzun süredir firari olan Alaattin Saral 11 Haziran’da kendi isteği ile gelerek teslim olmuştu.
Öte yandan Devlet Bahçeli’nin kabul ettiği Sedat Şahin’in düşman olduğu Sarallar grubuna yönelik açılan davada MHP MYK üyesi Şahin Gürz de sanık olarak yer alıyor.

Bahçeli’nin makamı, tahliye sonralarının uğrak durağı

Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz da hapishaneden çıkar çıkmaz Bahçeli’yi ziyaret etmişti. MHP’nin “mafyalarla ilişkili olduğu” yorumlarına neden olan bu ziyaretlerin ardından Bahçeli, “MHP’nin mafyayla ilişkisi olamaz. Ülkücüden mafya” olmaz demişti. Çakıcı ile Devlet Bahçeli’nin dostluğunu kabul eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise “Ama bu ilişkinin varlığı, bizim mafya ya da yer altı dünyasıyla iç içe olduğumuz anlamına gelmez” açıklaması yapmıştı.

Sarallar suç örgütüne operasyon: 12 gözaltıSarallar suç örgütüne operasyon: 12 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.