Selahattin Demirtaş’ın acı günü

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş yaşamını yitirdi. Demirtaş cenazeye katılmadı fakat taziye mesajı yayınladı: Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et.

Siyaset 31 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Bir süredir Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören ve yoğun bakımda olan Tahir Demirtaş sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Tahir Demirtaş 14 Mayıs seçimleri öncesi kalp krizi geçirmiş, Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde tutuklu oğlu Selahattin Demirtaş ameliyattan sonra Adalet Bakanlığı tarafından özel jetle Diyarbakır’a getirilmişti.

Avukatları ve danışmanlarının verdiği bilgiye göre Selahattin Demirtaş cenaze törenine katılmak için dilekçe verilmemesini istedi.

DEM Parti Tahir Demirtaş’ın vefatı ile ilgili bir mesaj yayımladı ve Selahattin Demirtaş’ın cenaze törenine katılmayacağını duyurdu.

Açıklamada “Rehin tutulan Demirtaş cenazeye katılmıyor, yasını cezaevindeki hücresinde yaşamak istediğini ve bu konuda herhangi bir talepte bulunmayacağını iletmiştir” dendi.

Demirtaş: Nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum

DEM Parti akşam saatlerinde Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden babası için gönderdiği notu paylaştı. Demirtaş gönderdiği notta “Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et, nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun. Taziyelerini ileten, acımızı paylaşan herkese teşekkür ve selamlarımı iletiyorum” dedi.

Selahattin Demirtaş’ın iddiası: Hukukçulara seçimin ertelenmesi için talimat gittiSelahattin Demirtaş’ın iddiası: Hukukçulara seçimin ertelenmesi için talimat gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.