Bayraktar’dan ‘Siyasete girecek misiniz?’ sorusuna yanıt: Mücadele neyi gerektiriyorsa yapacağız

Türkiye’nin savunma sanayiinde son yılların en önemli ataklarından olan insansız hava araçlarının üreticisi Baykar’ın yönetim kurulu başkanı Selçuk Bayraktar Ankara’daki TeknoFest alanında gazeteci Toygun Atilla’nın sorularını yanıtladı. Bayraktar, “Siyasete girecek misiniz?” sorusuna da yanıt verdi

Siyaset 2 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Ankara’da düzenlenen ilk TeknoFest’in açılış etkinliğinde Patronlar Dünyası’nın yayın yönetmeni Toygun Atilla’nın sorularını yanıtlayan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin yanıtını merak ettiği “Politikaya girecek misiniz?” sorusuna geçmişi, yaptıkları ve başarılarına dikkat çekerek yanıt verdi.

Selçuk Bayraktar

Selçuk Bayraktar, politikaya girmesini ‘mücadele’ olarak adlandırırken “Ne gerekiyorsa, mücadele neyi gerektiriyorsa onu yapacağız” dedi.

Siyasete girmeyi hiç hayal etmediğini belirten Bayraktar, kurduğu hayali, “Ama şu hayalim hep oldu; çocukken babam beni ufak bir uçakla uçmaya götürmüştü. Teknofest’ten daha ufak bir etkinlikti. Pilot olma hayalim oldu, model uçaklarla tanıştım ufacık yaşta. Babam yurtdışında mühendislik yapmıştı… Sonrasında ülkemizin havacılık sanayini kurma hayalim oldu daha ileri yaşlarda. Daha sonra robot uçaklar yapma hayalim vardı” diyerek anlattı.

Türkiye’nin ilk insansız robot uçağı miniyi yaptıklarını hatırlatan Bayraktar, “Sonrasında Bayraktar TB-1 ve TB-2’yi kendi imkanlarımızla yaptık. Yaptıklarımız arasında insansız hava aracı var helikopter var. Hepsini de öz kaynaklarımızla yaptık. Sonrasında Akıncı var; Akıncı da dünyada çok daha az sayıda ülkenin yapabildiği bir hava aracı. Ancak bütün bu yolculuğun başından beri hedefimiz Kızılelma’ydı açıkçası… O da nasip oldu; 2023’te milletimize söz vermiştik ilk uçuşunu yapacak diye. Ve 2023’e 1.5 ay kala sözümüzden de önce o da nasip oldu ilk uçuşumuzu yaptık ve hatta dünya tarihine geçecek gösteriler yaptı” diye konuştu.

‘Milli teknoloji hamlesi idealini’ gerçekleştirme yolunda sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen Bayraktar, bu mücadele hakkında “Ne gerekiyorsa, mücadele neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Ama benim böyle bir hayalim yok” dedi.

Gazeteci Toygun Atilla, Bayraktar’a kurduğu son cümleyi hatırlatıp “Bir gün mücadele politikayı gerektiriyorsa politikaya da gireriz” gibi anlaşıldığını söyleyince Bayraktar, “Elbette yani mücadele bunu gerektiriyorsa burada biz korkup da geri dönecek değiliz ki” diye yanıt verdi.

Teknofest ilk kez Ankara’da... Selçuk Bayraktar: 1 milyondan fazla genç başvurduTeknofest ilk kez Ankara’da… Selçuk Bayraktar: 1 milyondan fazla genç başvurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.