Devlet Bahçeli’den bir esrarengiz mesaj daha: Senden çektiklerim yetti canıma

MHP lideri Devlet Bahçeli iki gün önceki 'müsfit' mesajından sonra dün de sabah sporu videosuna koyduğu şarkıyla gündemde. Ferdi Tayfur'un şarkısı esrarengiz bir siyasi mesaj gibi: Senden çektiklerim yetti canıma/Zalimsin diyorsam söyleten sensin.

Siyaset 25 Nisan 2024

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli bugünlerde sosyal medya üzerinden verdiği şifreli ve esrarengiz mesajlarla gündemde. Daha iki gün önce, herkesin ‘Mehmet Şimşek’e söylüyor’ diye anladığı ‘müfsit’ mesajıyla tartışılan Bahçeli, dün de sabah sporu yaparken kendisini gösteren bir videonun üzerine Ferdi Tayfur’dan seçtiği şarkının sözleriyle gündemde. Şarkıda ‘Senden çektiklerim yetti canıma/ Zalimsin diyorsam söyleten sensin’ deniyor. Bahçeli kimden çekiyor, kim ona zalimlik yapıyor, burası belirsiz.

Hatırlanacağı gibi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçen hafta ABD’de katıldığı toplantıda kullandığı İngilizce ‘locals’ kelimesi Türkçeye “yerel halk” olarak tercüme edilince tartışma çıkmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı  Şimşek’in bununla yerel yatırımcıları kastettiğini açıklamıştı ama tartışma MHP lideri Devlet Bahçeli’den gelen sert açıklamayla sertleşmişti. Pazartesi günü MHP’nin sosyal medya hesabından 23 Nisan Çocuk Bayramı için yayımlanan mesajda Bahçeli “Türk milletini ‘yerel halk’ ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir” demişti.

Bu sert açıklama “Cumhur İttifakı’nda ortaklık bozuluyor mu” yorumlarını getirdi. Ancak ilerleyen saatlerde ismini vermeden açıklama yapan MHP’li kaynaklar Bahçeli’nin ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kastettiğini söyledi. 10Haber’e konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da bunu doğruladı.

Bahçeli sağlık sorunları nedeniyle 23 Nisan törenlerine katılmadı. Dün ise MHP resmi hesabı Bahçeli’yi sabah sporu için yürüyüş yaparken gösteren görüntüleri Ferdi Tayfur’un ‘Söyleten Sensin’ şarkısının eşliğinde paylaştı.

Şarkının sözleri şöyle:

”Hep köle misali zincire vurdun

Ben sana dost oldum sen düşman oldun

Sen beni kendine göre mi buldun

Hainsin diyorsam söyleten sensin

Sana söylediğim sözlere kızma

Sitem ediyorsam ettiren sensin

Senden çektiklerim yetti canıma

Zalimsin diyorsam söyleten sensin.”

Şarkının sahibi Ferdi Tayfur, MHP liderinin en beğendiği şarkıcılardan biri. Bahçeli, seçimin ardından en yaşlı üye sıfatıyla TBMM’ya başkanlık ettikten ve sonra da koltuğunu AK Partili Numan Kurtulmuş’a devrettikten sonra bir video paylaşmıştı. O videoda Bahçeli meraklısı olduğu klasik otomobillerden birini kullanırken arka planda ona Ferdi Tayfur’un ‘Bu bana yeter’ şarkısı eşlik ediyordu.

Bahçeli’nin çıkışı 2002’deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattıBahçeli’nin çıkışı 2002’deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.