Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme: Bilirkişi telefon yazışmalarını ortaya çıkardı

Sinan Ateş cinayetinin tetikçisini kaçırdığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş’ın temizlediği cep telefonundaki yazışmaları bilirkişi ortaya çıkardı. T24'ün haberine göre, Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş.

Gündem 29 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık’ta Ankara’da öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçti. T24’ten Asuman Aranca, Ateş’in öldürülmesine ilişkin olarak bir yıldır devam eden soruşturma dosyasına giren bilirkişi raporuna ulaştı. Cinayetin arkasındaki organizasyon konusunda önemli bilgiler içeren raporda, cinayetten sonra tetikçi Eray Özyağcı’yı kaçırdığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş’ın temizlediği cep telefonundan özel bir program sayesinde kurtarılan veriler yer aldı.

Tutuklu sayısı 22

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de, Ankara  Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında tetikçi Eray Özyağcı, silahlı saldırıyı eden Doğukan Çep, eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve avukat Serdar Öktem ile 3 polisin de bulunduğu 22 kişi tutuklandı.

Bilirkişi verileri kurtardı

Soruşturma sırasında savcılık, şüphelilerin cep telefonlarını bilirkişiye gönderdi. Bilirkişinin hazırladığı rapor, dosyaya girdi. Raporda, eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un Ankara’da kullandığı evde yakalanan Tolgahan Demirbaş’a ait yazışmalar dikkati çekti. Demirbaş’ın sildiği, ancak özel bir program sayesinde verileri kurtarılan telefondan, Ateş suikastının aylar önce planlandığını ortaya koyan bilgiler çıktı.

‘Onun ipini çekmişler’

Yazışmalara göre, Ateş cinayeti, öldürülmesinden 9 ay önce planlanmaya başlanmış. Raporda yer verilen yazışmalardan birinde Demirbaş, soruşturma kapsamında tutuklanan cinayet büroda görevli Komiser M.E.A.’ya, “Amirim bizim GB (Genel Başkan) istedi de, 0505 …. telefon numarası, adres lazım bize sana zahmet olmazsa” şeklinde mesaj gönderiyor. M.E.A da numarayı sistemden sorguladıktan sonra, Sinan Ateş’i kastederek, “Reis önceki GB’ye çıkıyor bu numara” yanıtını veriyor. Demirbaş’ın cevabı ise “Aynen reis, onun ipini çekmişler” oluyor.

Yazışmalarda Sinan Ateş’in, kendisinden sonra Ülkü Ocakları Başkanlığı’na getirilen Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatıyla takibe alındığını gösteren bilgiler yer aldı. Bilirkişi raporundaki yazışmalara göre; Demirbaş, eski MİT mensubu olduğu iddia edilen Çağlar Zorlu’dan gelen Ateş’in konum bilgilerini Yıldırım’a “Araştırmalarım devam ediyor efendim, az önce böyle bilgi aldım, arz ederim” diyerek iletiyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçen mayıs ayında Ahmet Yiğit Yıldırım ve Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı’yı dosyaya ‘şüpheli’ olarak kaydettiği ve savcılığın talebiyle iki isim hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı alındığı belirtiliyor.

Bahçeli, Sinan Ateş cinayetinin şüphelisini ağırladıBahçeli, Sinan Ateş cinayetinin şüphelisini ağırladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.