Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: Bence katili herkes biliyor; bu siyasi bir cinayet

Ankara'da Aralık 2022'de sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş "Bence katili herkes biliyor" dedi.

Siyaset 10 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesinin yankıları sürüyor.

Ateş’in eşi Ayşe Ateş eşinin katilini herkesin bildiğini, bunun bir siyasi cinayet olduğunu söyledi.

Sözcü gazetesinden İpek Özbey’e konuşan Ayşe Ateş şöyle dedi:

“Görevi bıraktığından itibaren Ülkü Ocakları mensupları, yöneticileri tarafından sistematik olarak itibarsızlaştırma politikası, tehditler, hakaretler, FETÖ’cülükle, hırsızlıkla suçlandı, tamamen gerçek dışı, hiçbiri ispatlanamamış iftiralar ve tehditlerle yaşadık biz görevi bıraktığından beri.”

Kırgınlıkları olduğunu vurgulayan Ateş şöyle konuştu:

“Ben insanım deyip kendine bu sıfatı layık görüp de bu işe ses çıkarmamak, bilip de hiçbir şey söylememek, sanki hiçbir şey olmamış gibi yapmaları… Bir insan öldürüldü İpek Hanım. Hiçbir şey olmamış gibi davranmaları çok incitti. Ama şu anda geldiğim noktada hiç kimseden hiçbir şey beklemiyorum, sadece olması gereken olsun, adalet yerini bulsun.

Bence katili herkes biliyor. Bunu bu devletin, şerefli, namuslu hakimleri, savcıları, polisleri görevini hakkıyla yerine getirecek, ben başka kimseden bir şey beklemiyorum. Kimseden bana yandaşlık yapmasını da istemiyorum. Herkes görevini hakkıyla yerine getirsin, onlar söylesin. Ben kim olduklarını biliyorum, ama somut olarak delilleri gösteremem. Bunu ortaya koyacak olan kurumlar, kişiler, şahıslar var. Hatta benim bilmediklerimi de bulsunlar ve ortaya koysunlar.”

‘MHP’den hiçbir şey beklemiyorum’

Ateş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a davanın çözülmesi için çağrı yaptıktan sonra da devam etti:

“MHP’den hiçbir cevap da beklemiyorum, hiçbir şey beklemiyorum.”

“Bu siyasi bir cinayet çok açık. Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nı güpegündüz sokak ortasında öldürmeye kim, nasıl cesaret eder? Sorgulanması gereken bu.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.