Siyaseti bırakan Demirtaş’a destek vermişti: Ahmet Türk de siyasetten çekildi

DEM Parti'nin, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ön seçim sonuçlarında birinci çıkan ancak yüzde 50 oranını geçemeyen Ahmet Türk, yaptığı açıklama ile adaylıktan çekildiğini, aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.

Siyaset 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan ve dün yapılan ön seçimde birinci çıkan Ahmet Türk yüzde 50 oranını aşamadığı gerekçesiyle adaylıktan çekildiğini açıkladı. Eski parlamenter ve iki dönem Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ahmet Türk “Daha önce yüzde 50’yi aşmamam durumunda çekileceğimi açıklamıştım. Sahiplenmesinde dolayı halka teşekkür ediyorum. Aktif siyasetten çekiliyorum. Kürt halkının mücadelesini farklı platformlarda sürdüreceğim” dedi.

DEM Parti’de dün 10 il ve bağlı birçok ilçede belediye eş başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerini belirlemek için halk oylaması yapıldı.

Demirtaş’a destek vermişti

14 Mayıs genel seçimlerinin ardından aktif siyaseti bıraktığını açıklayan Selahattin Demirtaş’ın eleştirilerini haklı bulan Türk “Partinin bir merkezi var, onlarla dayanışma içinde sürdürülmesi gerekiyor. “Örgütlü bir yapı yoktu. Parti içinde birçok genel merkez oluştu” demişti.

Siyaseti bırakan Demirtaş'a Ahmet Türk'ten destek: Parti içinde birçok genel merkez oluştuSiyaseti bırakan Demirtaş’a Ahmet Türk’ten destek: Parti içinde birçok genel merkez oluştu

Sandıktan çıkan sonuçların yeterli olmadığını vurgulayan Türk “Hepimizin yeniden düşünmesi gerekiyor” diyerek özeleştiri yapılması gerektiğini vurgulamış, “Seçim sürecinde eksiklik vardı. Bu eksiklikler adaylıklardan programa birçok yerdeydi. Kürt bölgelerindeki sonuçlar bunu gösteriyor. Bundan sonra halk konuşacaktır” diye konuşmuştu.

Ahmet Türk kimdir?

1942 doğumlu Ahmet Türk Güneydoğu’nun popüler aşiretlerinden Kancolara mensup. 1973’te Demokrat Parti’de başladığı siyasi kariyerine CHP, SHP milletvekilliği, DTP kurucu eş başkanlığı, BDP’den Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yaptı. 2016’da tutuklanan Türk 2017’de tahliye edildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.