Siyasilerden 2024 mesajları: Dilekler ortak ama polemik de var

Yeni yılın son gününde liderler 2024 mesajlarını paylaştı. Liderin mesajlarında ortak nokta yeni yılın Türkiye için daha iyi olmasıydı, ancak polemikten de uzak durmadılar. Yerel seçimler, Süper Kupa finali ve terör yeni yıl mesajlarına girdi.

Siyaset 31 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yeni yılın son gününde liderlerden art arda 2024 mesajları geldi. Liderler yeni yıl mesajlarında bölgedeki çatışmalardan, yerel seçimlere, yerel seçimlerden Süper Kupa finaline birçok konuya değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yayımladığı yeni yıl mesajında “Yeni takvim yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Erdoğan video mesajında 2023 hedeflerinin bir başlangıç olduğunu belirtti ve “Asıl çıkışımızı Türkiye Yüzyılı ile 2024’le birlikte başlatıyoruz. Bu mücadeleyi de, sizlerin desteğiyle zafere ulaştıracağımıza yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

“Siyasi, ekonomik, askerî, diplomatik başarılarımızla dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku vermeye devam ettikçe, önümüzdeki sisler giderek dağılacaktır” diyen Erdoğan 2024’ün geçmiş dertlerden kurtulup Türkiye’nin hedeflerine kilitlendiği bir yıl olması temennisinde bulundu.

2024 bereketiyle geliyor: İbrahim Maalouf Harbiye'de konser verecek2024 bereketiyle geliyor: İbrahim Maalouf Harbiye’de konser verecek

Yeni yılın tüm insanlık için hayırlı olmasını dileyen ve her yeni yılın sevinç, umut, heyecanla karşılanması gerektiğini söyleyen Erdoğan geçen hafta 12 askerin şehit olduğu saldırıdan dolayı “yeni yıla buruk şekilde giriyoruz” dedi. Devamında Filistin-İsrail ve Ukrayna-Rusya savaşlarını hatırlatan Erdoğan “Bunun için önce Gazze’de masum çocukların, kadınların katledilmesine karşı tüm ülkelerin ve kurumların ortak tavır aldığını görmemiz  gerekiyor. Bunun için önce Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bireyleri acıya boğan, ülkelerin kaynaklarını heba eden çatışmaların durdurulması için adil ve samimi çaba gösterildiğini görmemiz gerekiyor. Bunun için  önce asırlardır sömürülen  ve onurları çiğnenen toplumların zenginliklerinin kendi gelecekleri, refahları, güvenlikleri için kullanıldığını görmemiz gerekiyor.  Velhasıl umutları fiiliyata dönüştürmek için dünyadaki tüm ülkelerin, kurumların, fertlerin ortak değerler ve ilkeler etrafında bütünleşmesini temin etmemiz gerekiyor” dedi.

‘İktidara bir sarı kart göstermeye davet ediyoruz’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel yeni yıl mesajında 2023’e girerken Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılı sebebiyle herkesin çok umutlu olduğunu ancak 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle ülke olarak büyük acılar yaşandığını anımsattı ve şunları söyledi:

“50 binin üzerinde canımızı kaybettik. Yaralılarımız var. Yüz binlerce kişi evsiz barksız kaldılar. İşin daha kötüsü, kendilerine bir yıl içinde evleriniz yapılacak ve evlerinize gireceksiniz diye verilen sözün aksine neredeyse depremin birinci yılı dolmak üzereyken 10 vatandaşımızdan 9’u çadırda ya da konteynerde barınmak zorunda kalıyor. Sorunları büyük. Karda kışta çok ciddi sıkıntılar, çok ciddi acılar çekiyorlar.”

Özel “Geleceğinden endişeli olan herkesi 31 Mart seçimlerinde iktidara bir sarı kart göstermeye davet ediyoruz” diyerek 31 Mart seçimleri için de seçmenlerden oy istedi.

Bahçeli’den yeni yıl mesajında Süper Kupa finali açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli 2023 yılının son gününde sosyal medya hesabından yeni yıl mesajı yayımladı. Bahçeli “Hayatın her alanına provokasyon yatırımı yapan, milli ve manevi hassasiyetlerimizi kanatmak pahasına kaşıyan, bilhassa Türk sporunu kirli amaç ve arzularına alet etmek için sürekli faal halde bulunan kim ya da kimler varsa, bu kapsamda hangi çevreler hamle üstüne hamle peşinde koşuyorsa bilinmesini özellikle isterim ki alayının karşısında sapasağlam durmaya 2024 yılında da azimle devam edeceğiz” dedi. Bahçeli “Aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin, barış, huzur ve istikrara susamış tüm insanlığın yeni yılını kutluyor, Türk ve Türkiye Yüzyılı yürüyüşünün 2024 yılında hız ve derinlik kazanmasını gönülden diliyorum” diye yazdı.

‘Bütün halklarımızın yeni yılını kutluyoruz’

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan yazılı yeni yıl mesajı yayımladı.

DEM Parti liderleri mesajlarında “Toplumsal sorunlarımızın diyalog ve uzlaşı ile çözüldüğü yeni bir yıl dileğiyle bütün halklarımızın yeni yılını kutluyoruz” görüşlerine yer verdi.

Hatimoğulları ve Bakırhan Yeşil Sol Parti’nin isim değiştirerek DEM Parti ismini aldığını vurguladıkları mesajda şunları söyledi:

“Yüzyıllık köklü bir mücadele deneyimini temsil ederek yepyeni bir siyasi anlayışla yola çıkıyoruz. Sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağır ama kendimize, halklarımızın özgürlük talebi ve mücadelesine güveniyoruz.”

Merkez Bankası'nın 2024 rotası hazır: TL mevduatın payı yüzde 41,6'dan yüzde 50'ye çıkacakMerkez Bankası’nın 2024 rotası hazır: TL mevduatın payı yüzde 41,6’dan yüzde 50’ye çıkacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.