‘Ben Alevi-Kürt birini Cumhurbaşkanı seçtirir miyim?’ yazısına yalanlama

halktv.com.tr yazarı Ayşenur Arslan 14 Mayıs seçimleri öncesinde Meral Akşener'in bir ziyaretçisine "Sizce ben Alevi-Kürt bir Cumhurbaşkanı seçtirir miyim" dediğini iddia etti. İYİ Parti Sözcüsü iddiayı yalanladı, yargıya başvuracaklarını açıkladı.

Siyaset 2 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Ayşenur Arslan halktv.com.tr’de kendisine telefonla ulaştığını söylediği ve ismini açıklamadığı bir kişinin aktardıklarını anlatan bir yazı kaleme aldı. Arslan’ın yazısına göre 14 Mayıs seçimlerinden hemen önce bu kişi İYİ Parti Lideri Meral Akşener’i ziyaret etmiş, ve iddiaya göre Meral Akşener ziyaretçisine “Sizce ben Alevi-Kürt birini Cumhurbaşkanı seçtirir miyim?” demişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu Ayşenur Arslan’ın yazıda dile getirdiği iddiaya yanıt verdi, “Tamamen yalan ve türetilmiş iddialar” olduğunu söyledi. Ayşenur Arslan hakkında gerekli hukuki girişimleri başlattıklarını söyleyen Zorlu “Dün yazdığı hayal ürünü yazının ardından bugün de etnik ve mezhepsel bir araç kullanarak bu kez iftiranın da ötesinde toplumsal ayrışmayı körükleyecek bir aymazlığa imza atmıştır” dedi.

Yazıdaki iddiaların hepsinin yalan ve iftiradan ibaret olduğunu söyleyen Kürşad Zorlu “Siyasi ve ideolojik taassubun gölgesindeki bu anlayış, maalesef sadece medya dilini değil ülkemizdeki siyaset zeminini de zehirlemektedir” diye konuştu.

Ayşenur Arslan’ın yazısındaki ilgili bölüm:

Son iki yazım, beklediğimin ötesinde yankı getirdi. İlkinde “Erdoğan’a kazandırma cephesi” ve oyun planlarını yazmıştım. Yazı üzerine arayanların anlattıklarıyla da “Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’na kazandırmama kararı ve TAYYİP ABİSİ hakkında düşündüklerini” kaleme almıştım.
O yazı üzerine yine telefonlarım susmadı.
İçlerinden biri -yine adı bende saklı- öyle şeyler anlattı ki, onları yazmak da şart oldu.
Telefondaki kişi şahsen tanıdığım bir isim değil, önce onu belirteyim. Ama yakasında AKP rozetiyle Meclis’e giden önemli bir siyasetçi. Epeydir o cepheden uzak olsa da anlaşılan siyasetten kopmamış. Belki de bu nedenle 2023 seçimine 2 ay kadar kala Akşener’i ziyarete gitmiş.
O görüşmede Meral Akşener -not aldım- şöyle demiş:
“Sizce ben Alevi-Kürt bir Cumhurbaşkanı seçtirir miyim? Siyasi çizgim buna izin verir mi! Asla!”
Ziyaretçisi “Peki aklınızda başka bir isim var mı” diye sormuş. Akşener de güzel güzel anlatmış:
“İlhan (Kesici) Abi olabilir. Ama o da Abdullah Gül gibi yemeği önüne hazır ister. Bir de Hikmet (Çetin) Bey düşünülebilir. Her halükarda Kemal (Kılıçdaroğlu) Bey’in olmayacağı kesin.”

İYİ Parti'den 'billboard' açıklaması: 'Kampanyamız engelleniyor'İYİ Parti’den ‘billboard’ açıklaması: ‘Kampanyamız engelleniyor’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.