Soyer’den Kılıçdaroğlu’na destek: Sevdiklerinden ihanet görmek zor kaldırılır

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yakınlarından ihanet gördüğünü ve bunu kaldırmanın zor olduğunu belirtti. Soyer, buna rağmen Kılıçdaroğlu'nun öfkeyle hareket edeceğini düşünmediğini söyledi.

Siyaset 3 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Tunç Soyer belediye başkanlığı görevinden sonra sakal bıraktı.

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’nin yeni lideri Özgür Özel olduktan sonra partiyle sorunlar yaşamaya başlamıştı. Nitekim kendisi bir kez daha aday da gösterilmedi. O günden bu zamana konuşmayan Soyer, bir açıklamalarda bulundu hem parti hakkında hem de İzmir’deki çalışmalarına ilişkin konuştu.

T24’ten Candan Yıldız’a konuşan Soyer, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla empati yapılması gerektiğini söyledi. Soyer “Siz kendinizi Kemal Bey yerine koyun ve bu tüm bu yaşadıklarını anlamlandırmaya çalışın. Linç edilmişsiniz, suikast girişimleri ile karşılaşmışsınız, bin tane şey yaşamışsınız. Duruşunuzu, inancınızı korumaya devam etmişsiniz, kolay değil. Bunun karşısında yaşadıklarınızı sindirmek de kolay değil. Kısacası, bir birey için zor bir tablo. İnsanın yakınlarından ve sevdiklerinizden ihanet görmesi çok zor kaldırılabilir bir şey olmalı. Bunu bizzat ben de yaşadığım için bu netlikte söylüyorum. Bunlar yaşandığı zaman insan gerçekten kırılıp üzülebiliyor. Kemal Bey bu hırsın ve öfkenin esareti altında bir irade geliştirmeyecektir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ülke için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağını düşündüğünü aktaran Soyer, Kılıçdaroğlu’nun birikiminin kimsede olmadığını söyledi.

“Tunç Soyer’in 5 yıllık icraatlarından geriye ne kaldı” sorusuna da cevap veren Soyer “Pek bir şey kalmadı ben söyleyeyim” dedi ve daha sonra şunları anlattı:

“Bunu anlamlandıramıyorum. Seçilen başkan kendi öncelikleri ve kendi tercihleri ile bir yol haritası seçecektir. Buna saygı duymak lazım. Eğer sosyal demokrat bir belediyeden devralmışsanız ve sosyal demokrat bir belediyecilik yapma iddianız varsa o zaman o sosyal demokrat ilkeler doğrultusunda yapılan uygulamaları devam ettiriyor olmanız lazım. Bir somut örnek vereyim; Portatif havuzların bu sene kurulmamış olması içimi acıtan bir şey. Biz binlerce orada yüzme öğrettik. En yoksul mahallelerde kurduğumuz o havuzlarda çocukların neşesi, o sıcaklarda serinlemesi, yüzme öğrenmesi çok kıymetli bir şeydi. Küçücük gibi görünüyor ama çok kıymetli bir şeydi. Aileler birbiriyle orada beklerken sosyalleşiyor. Maalesef muhtemelen tasarruf gerekçesiyle kaldırıldı.”

İzmir'de ilk buluşma: Soyer, Özel ve Tugay yan yanaİzmir’de ilk buluşma: Soyer, Özel ve Tugay yan yana

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.