Soylu, Bekir Ağırdır’ı ve HDP’yi hedef aldı

İstanbul Milletvekili seçilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konda Araştırma yöneticisi Bekir Ağırdır'ı ‘ajan’ ilan etti. HDP’nin oylarının düşmesini de yine HDP’yi hedef alarak değerlendirdi.

Siyaset 18 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tam oranıyla aylar öncesinden bilmesi nedeniyle 2 gündür gözlerin çevrildiği isim olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100 Özel programında gündeme dair soruları yanıtladı. 

Soylu, Konda Araştırma yöneticisi Bekir Ağırdır’ı hedef gösterdi:

“Anketlerde yarım puanlık, 1 puanlık sapmalar normaldir. Türkiye’de bir anket mafyası var ve Bekir Ağırdır Türkiye’ye operasyon çekiyor. Bu adam uluslararası sistemin Türkiye’deki etki ajanıdır. Bu adamlardan Türkiye yakasını kurtarmalıdır. Araştırma bilimsel bir iştir. Bölge örneklemi oluşturduysanız yanılma ihtimaliniz yoktur.  Türkiye bu seçimde sosyal medya anarşizmine bayrak salladı, itibar suikastlarına bayrak salladı.”

‘Kürt kardeşler’ istemiyor tezi

Ak Parti’nin oylarındaki düşüşe değinmeyen Soylu, Yeşiller ve Sol’un oylarındaki düşüşü ise şöyle değerlendirdi:

“Yüzde 13-14’ten sürekli aşağıya gelen ve şu an %8 bandına kadar inmiş bir partiden bahsediyoruz. Kürt kardeşlerimiz orada verilebilecek en temel mesajlardan birini verdi, ‘Sizin esas itibariyle yaptığınız siyaseti tutmuyoruz ve beğenmiyoruz. Siz terör örgütü ile bağlantılı bir siyaset yapıyorsunuz. Bu yaptığınız siyaset şiddete yönelik siyasettir, geçimsiz siyasettir. Bu sizin CHP altında meşruiyet arama girişimlerinize ben katılmıyorum. Bunu da doğru bulmuyorum. Ben senin defterini kapatıyorum. Ben şiddete, teröre dayalı bir siyaset istemiyorum.”

Milletvekili seçilen bakanlara yeni formül: Yemin etmeyeceklerMilletvekili seçilen bakanlara yeni formül: Yemin etmeyecekler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.