Soylu Cumhur İttifakı için ‘defans’a koştu

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bahçeli'nin dünkü 'ittifak muhtırası'ndan sonra desteğe koştu ve Cumhur İttifakı'nı övgüye boğdu.

Siyaset 14 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Ana muhalefetin Mart 2024’teki yerel seçimlerde Türkiye haritasını büyük ölçüde kırmızıya boyamasının ardından siyaset cephesinde değişimler yaşanıyor. CHP-AK Parti arasında başlayan görüşmeler sonrasında iktidardan ‘yumuşama’ mesajları geldi.

İlk olarak bu durumu ‘normal’ olarak değerlendiren MHP’den şimdilerde ‘muhtıra’ gibi açıklamalar geliyor. Son olarak Genel Başkan Devlet Bahçeli şöyle dedi: “Yapılan normalleşme ve yumuşama sıcaklığının sürdürülebilir hale gelmesinin önünde şayet Milliyetçi Hareket Partisi bariyer olarak telakki ve tarife ediliyorsa, bu konuda geniş bir ittifak husule gelmişse bize düşen sorumluluk ve milletimiz uğruna her türlü fedakarlığı göze almak, gereğini ise gönül rahatlığıyla yapmaktır. AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir.”

Bahçeli’nin sözleri sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten ise ”İttifak kararlılıkla sürüyor” açıklaması geldi.

İttifakla ilgili bir destek mesajı da görev yaptığı sürede Bahçeli’nin tam desteğine sahip olan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.

Soylu şunları söyledi: ”Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmen Beyi Büyüğümüz MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli tarih inşa ediyorlar. Cumhur İttifakı tüm unsurlarıyla; Selçukludur, Osmanlıdır… Türkiye Cumhuriyeti’nin ta kendisidir. Değerleri her gün bozulan dünyanın vicdanıdır. Milli manevi varlığımızı ve birliğimizi geçmişimize sadakat, geleceğimize olan sorumluluğumuzla sahiplenmektedir. Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılını gelecek yüzyıllara Türk’ün onurlu asrı olarak emanet edecektir. Allah bizimle beraberdir.”

Özel: Bahçeli kolaycılık yapmasın, suç ortağını bize doğru itmesinÖzel: Bahçeli kolaycılık yapmasın, suç ortağını bize doğru itmesin

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.