Tarihi surlarda poster yarışması: Erdoğan astı, Kılıçdaroğlu da geri durmadı

İstanbul'un kara surlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterinin asılmasına CHP'den 'yasak' olduğu gerekçesiyle itiraz gelmişti. Erdoğan'ın posteri surlarda kalmaya devam edince CHP'den yeni bir hamle geldi. CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu'na göre yapılan 'Mütekabiliyet' yani 'Karşılıklılık.'

Siyaset 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posteri 1985’te UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilen İstanbul Kara Surları’na asıldı. Söz konusu posteri CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 19 Nisan Twitter hesabından paylaştı ve “Kanun tanımıyorlar biliyoruz biz yine de teşhir edelim ve görevlileri görevlerini yapmaya davet edelim. Görevlerini yapmayan partizan kamu görevlilerine 14 Mayıs’tan sonra denk gelmeyeceksiniz nasıl olsa! Hazineye ait olan İstanbul Surlarına yasaya göre bunların açılması yasak!” dedi.

Sosyal medyada bu videonun yalan olduğuna dair paylaşımlar yapıldı ve Kaftancıoğlu da bu paylaşımları alıntılayarak “Bir kerecik olsun yaptığınız işi sahiplenseniz” dedi.

Dün Yeni Şafak muhabiri Taha Hüseyin Karagöz tarihi surların videosunu çekti ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da posterinin asıldığını göstererek “Hmm” yazdığı görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Bu paylaşımı alıntılayan Kaftancıoğlu, “Bence de hımmm!” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun dev posterinin surlara asıldığını kabul eden Kaftancıoğlu, devleti yönetenlerin uyarılara rağmen yasak olduğu halde Erdoğan posterini indirmemeleri nedeniyle kendilerinin de poster asabileceğini söyledi.

Kaftancıoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Bence de hımmm! Mütekabiliyet deniyor buna.. Devleti yönetenler yasak olduğunu bile bile o posteri uyarmamıza rağmen indiremiyorlarsa eğer (yasa indirmeyi emrediyor) biz de asarız dedik ve astık. (Birini indiremediler şimdi görevlerini yaparlar ve tamamını indirirler belki) Ya da kendileri bilir. Hodri meydan!”

Mayısta doğal gaz bedava oldu, araya yaz giriyor, neredeyse ekim ayına kadar doğal gaza çok az para ödenecekMayısta doğal gaz bedava oldu, araya yaz giriyor, neredeyse ekim ayına kadar doğal gaza çok az para ödenecek

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.