Teleferik tutuklamasına CHP’den tepki: Soruşturmaya siyaset bulaştı

CHP Sözcüsü Yücel Çorlu tren faciasından ihmaller yüzünden yaşanan maden kazalarına kadar hiçbir felakette belediye başkanları tutuklanmazken Antalya’daki teleferik kazasından sonra CHP’li belediye başkanının tutuklanmasına tepki gösterdi.

Siyaset 16 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündemin sıcak başlıklarına dair açıklamalar yapan Parti Sözcüsü Deniz Yücel yerel seçim sonuçlarından Hatay’da seçimin iptal edilmesi talebine, Kepez’deki teleferik faciasından İsrail’le ticaret konusuna ve emeklilerin durumuna geniş bir yelpazede konuştu.

Yücel Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasıyla sonuçlanan teleferik faciasına değindiği açıklamasında Çorlu tren katliamını, İliç’i, Amasra Maden katliamını anımsattı ve “Dün gece gelen tutuklama kararı şüphesiz, siyasi bir karardır” dedi. Kocagöz’ün teleferiği denetleyen firmadan Kasım 2023’te istifa ettiğini hatırlatan Yücel “İstifadan sonra işletmede defalarca denetim yapılmıştır” dedi.

İsrail ile ticaret çelişkisi

CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısıyla ilgili açıklamasında ise Yücel “Ancak bu başarının bir de mimarı var.  Seçim sürecinde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel inanılmaz bir performans gösterdi (…) Sayın Özgür Özel’in gençliği, enerjisi, motivasyonu, idare-i maslahatçı değil, cesur ve fakat mütevazi siyaset tarzı toplumda CHP’ye karşı ciddi bir güven duygusu yarattı ve bu güven duygusu Türkiye genelinde sandığa yansıdı” diye konuştu.

Yücel iktidarın İsrail’le ticaretine de değindi ve “İsrail vahşeti karşısında aylar sonra adım atan AKP bu kısıtlamayı genişletmeli ve İsrail ile ticaret tamamen bitirilmelidir. Türkiye’nin mazlum Filistinlilerin yanında olduğunu göstermelidir. İsrail’le ticaret Filistin’e ihanettir” dedi.

Hatay iddialarını tekrar hatırlattı

Hatay’daki sonuçlara yaptıkları itirazı hatırlatan Yücel “Yüksek Seçim Kurulu da bu kanunsuzluğa ortak oldu ve AKP, Hatay’da depremde yaşamını yitiren 3 bin 389 vatandaşımızın yerine oy kullandırılmasına göz yumdu. Biz biliyoruz ki depremde yaşamını yitiren canlarımız AKP için sadece bir sayıdan ibaretti.  AKP’nin yitirilen canlarımızı bir rakamdan ibaret görmesi yetmezmiş gibi, şimdi de o yitirdiğimiz canlarımızdan oy devşirdiler” ifadelerini kullandı.

Tutuklu belediye başkanına ziyaret

CHP heyeti, Antalya’da 1 kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazasında sorumluluğu olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Kocagöz’ü Antalya L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda ziyaret etti. Ziyarette; CHP Grup Başkanvekili Başarır, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Aliye Coşar ile Antalya İl Başkanı Nail Kamacı bulundu.

Ziyaret sonrası cezaevi önünde açıklama yapan Başarır, “Çile çekse de, zulme uğrasa da namuslular günün sonunda her zaman kazanan olur. Her zaman olduğu gibi bu kararı verenler utanacak. O, onuruyla Kepez Belediye Başkanı olarak göreve devam edecek” diye konuştu.

‘Hiçbir belediye başkanını teslim etmeyiz’

Başarır’ın cezaevi önünde yaptığı açıklama şöyle:

“Gayet metanetli, suçsuz, güçlü, onurlu bir insanın duruşunu orada sergiliyor. Grubum adına size söz veriyorum, burada çok fazla kalmayacak. Her zaman olduğu gibi bu kararı verenler utanacak. O, onuruyla Kepez Belediye Başkanı olarak göreve devam edecek.

Burada bir gün, iki gün, üç gün kalmış hiç önemli değil. Biz bir Genelkurmay Başkanı’nı, idam cezası olsa idam edecek duruma gelmiş bir ülkenin adalet sisteminin içinde yaşamak zorunda kalan yurttaşlarız maalesef.

Ben hiçbir suçu olmadığını biliyorum. Tek suçu 30 yıl sonra yüzde 50 ile Kepez’i kazanmak. O da bir suç değil; Cumhuriyet Halk Partisi, Kepez ve Antalya için bir onur. Sizden ricam, dimdik ayakta duralım. Üzülmek yok, hiç üzülmedik; haklılar, namuslular, dürüstler çile çekse de, zulme uğrasa da günün sonunda her zaman kazanan olur. Biz başkanımızın yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki hiçbir belediye başkanımızı bir gün bile kimseye teslim etmeyiz. Adalet, hak yerini bulacak.”

Teleferik kazası soruşturması: Kepez Belediye Başkanı dahil beş kişi tutuklandıTeleferik kazası soruşturması: Kepez Belediye Başkanı dahil beş kişi tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.