Tezkere SMS’i atan Kılıçdaroğlu’nu Ak Parti geçmişten vurdu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu dün yurttaşlara SMS yollayarak TSK’nın Irak ve Suriye'deki görev süresini uzatan tezkereyi, ‘yabancı askerlerin ülkeye gelişi’ maddesi nedeniyle protesto ettiğini yazdı. Ak Parti’den ‘aynı cümleyi içeren tezkerelere defalarca neden evet dedin?’ sorusu geldi.

Siyaset 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

TSK’nın Irak ve Suriye’deki görev süresini 2 yıl daha uzatmayı içeren tezkere Ak Parti ve CHP arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor.

16 Ekim’de partisinin Yerel Yönetimler Marmara Çalıştayı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çözemediğimiz bir cümle var. ‘Gerektiğinde yabancı askerlerin Türkiye’ye davet edilmesi’. 30-35 yıldır teröre karşı mücadele eden, bizim silahlı kuvvetlerimizdir, güvenlik güçlerimizdir. Şehit olanlar orada. Kollarını, bacaklarını, gözlerini verenler orada. Yabancı askerin bizim ülkemizde ne işi var? Eğer sizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak bunu bütün Türkiye’ye anlatmazsanız sorumluluğunuz var demektir” diyerek partililerden tezkeredeki yabancı askerler maddesini halka anlatmalarını istemişti.

Yurttaşlara SMS: Protesto ediyorum

Dün ise tezkerede gördüğü olumsuzluğu halka anlatma görevi için bizzat kolları sıvadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara SMS atarak Türk askerinin Irak ve Suriye’deki görev süresini 2 yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresini protesto ettiğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu, SMS’te, “AKP ve MHP’nin Meclis’ten geçirdiği tezkerede yer alan ve yabancı askerlerin ülkemize gelmesine imkan veren maddeyi kabul etmiyorum, protesto ediyorum!” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda SMS gündemi

Kılıçdaroğlu’nun halka attığı SMS, Ak Parti cephesini alevlendirdi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği SMS’e tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu’da söz alan Zengin, “2016’da, 2017’de aynı cümlelerle yazılmış olan bir tezkereye ‘evet’ denmiş. Aradan bu kadar zaman geçtikten sonra her ne olduysa yeni bir tez yazılmış, milyonlarca insana mesaj gitmiş. Hiç kimseyi bu şekilde yalan beyanlarla kafa karıştırmaya, insanları tedirgin etmeye genel başkan da olsanız hakkınız yoktur” dedi.

Çelik: Açıkladık ve defalarca evet dediler

Meclis’te CHP’yi tezkerenin içeriğini çarpıtmakla suçlayan ve muhalefet vekilleriyle sözlü tartışamaya giren Ömer Çelik ise sonrasında X hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Kılıçdaroğlu’nun siyasi bilgisizliği ve yetersizliği her gün yeni bir aşamaya geçiyor. Kılıçdaroğlu, bugün vatandaşlarımıza SMS gönderip, yabancı askerlerin ülkemize gelmesine imkân verdiğini iddia ederek tezkereye karşı olduğunu duyurdu. Kılıçdaroğlu Türkiye’nin güvenliği ve terörle mücadelesi için gerekli olan her şeye karşı çıkıyor, bunu da yalan siyasetiyle örtbas etmeye çalışıyor.

Oysa iki yıl önce de bu konuya açıklık getirmiştik. 2014’ten beri her tezkerede bu maddenin olduğunu hatırlatmıştık. Bu maddenin Türkiye’nin uluslararası terörle mücadele koalisyonunun bir parçası olması nedeniyle ihtiyaç duyulan bir madde olduğunu söylemiştik.

Nitekim aynı maddenin yer aldığı tezkerelere Cumhuriyet Halk Partisi parlamento grubu olarak daha önce defalarca ‘evet’ dedi. Şimdi CHP Yönetimi tezkere konusundaki tutumuyla, sadece PKK’ya siyasi destek verenlerin destek verdiği bir duruma düşmüştür!”

Akar’dan tezkeredeki ‘yabancı asker’ tepkisine IŞİD yanıtıAkar’dan tezkeredeki ‘yabancı asker’ tepkisine IŞİD yanıtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.