TİP’in Hatay adayı Gökhan Zan oldu

Eski milli futbolcu ve İYİ Parti milletvekili adayı Gökhan Zan TİP'in Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı oldu. Gökhan Zan mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'a "Çekilin ve Hatay ittifakı etrafında birleşelim" çağrısı yaptı.

Gündem 12 Şubat 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

31 Mart yerel seçimlerine bir buçuk ay kala eski milli futbolcu ve İYİ Parti milletvekili adayı Gökhan Zan Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı oldu. TİP milletvekilleri Sera Kadıgil, Ahmet Şık ve eski TİP milletvekili Barış Atay eşliğinde adaylığını duyuran Zan “Hatay ittifakı etrafında ve TİP çatısı altında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmam konusunda görüş birliğine vardık” dedi.

‘Adaylığım yalnızca Lütfü Savaş’a karşı değildir’

Gökhan Zan geçen hafta Hatay’ın mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş’la polemiğiyle gündeme gelmişti. CHP’den tekrar aday olacağını açıklayan Savaş 6 Şubat deprem anmaları sırasındaki tepkiler hakkında “Bakanları bile konuşturmayan bir kitle vardı. Onları da harekete geçiren bir Gökhan Zan vardı. Bana karşı bir kumpas var nedenini bilmiyorum” demişti. Buna cevap olarak sosyal medya hesabından konuşan Zan “Bu protestoların nedeni ben değil kendi seçmeninizle bu denli iddialaşmanız, en zor zamanlarımızda yanımızda olmamanız ve kalpten kalbe giden yolda bizlerle bağınızı koparıp savaşmak yerine bizi yalnız bırakmanızdır. Kaldı ki farklı kültürlerin sembolü olan Hatay’da birlik ve beraberliğimizi yakan da kül eden de yanlış kararlara imza atan da bize sırtını dönen de sizsiniz!” demişti.

Adaylığının amacının oyları bölmek olmadığını savunan Gökhan Zan “Adaylığım yalnızca  Lütfü Savaş’a karşı değil. Hatay’ı depremde yalnız bırakan ya da bu felakette sorumluluğu bulunan iktidara ve muhalefete karşı adayım” dedi.

‘Çekilin ve Hatay ittifakı etrafında birleşelim’

Zan konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Lütfü Savaş’ı tekrar aday göstermesini “Deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren elli binden fazla canımız, insanımız olduğu gerçeğinden daha doğru sonuçlar vermez” sözleriyle eleştirdi.

Lütfü Savaş’a da çağrıda bulunan Zan “Gelin, çekilin ve Hatay ittifakı etrafında birleşelim. Lütfen bu çağrımızı duyun ve tüm Hatay halkıyla hep birlikte kötü gidişe dur diyelim ve değiştirelim” dedi.

Tepkilerin odağındaki Lütfü Savaş'tan açıklama: Tepkilerin odağındaki Lütfü Savaş’tan açıklama: “Ne yaparlarsa yapsınlar ayrışmayacağız”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.