TİP’in ‘Özgürlük Yürüyüşü’ başladı

Yargıtay tarafından Gezi Davası'nda aldığı hapis cezası onanan isimlerden TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için partisi, Hatay'dan Ankara'ya 'Özgürlük Yürüyüşü' başlattı. Açılış konuşmasını yapan Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay, Adalet Bakanı'na seslenerek "Siyasiler elini bu davadan çeksin" de

Siyaset 2 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Türkiye İşçi Partisi, cezaevindeyken milletvekili seçilen ve salıverilmeyen, son olarak da Yargıtay tarafından hakkında verilen hüküm kesinleştirilen Can Atalay için Hatay’dan Ankara’ya ‘Özgürlük yürüyüşü’ne başladı. Yürüyüşün ilk gününe Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay, babası Mustafa Atalay, amcası Abdurrahman Atalay ile diğer aile üyeleri katıldı. Atalay’ın yakınları, topluma, ‘demokrasiye, cumhuriyete ve Gezi’ye sahip çıkma’ çağrısı yaptı.

Yürüyüş öncesinde bir konuşma yapan Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek “Siyasiler artık elini bu davadan çeksin, yargıyı bağımsız bıraksınlar” dedi. Atalay, yargı kararını eleştiren konuşmasını “Verdikleri kararın ardından aynaya bakabilecekler mi? Yarın öbür gün çocukları, torunları bu davadan bahsettiğinde yüzleri kızarmayacak mı? Bütün demokratlara yürüyüşe katkı çağrısında bulunuyorum” diyerek sürdürdü.

‘Kendi çocuklarını düşünsünler’

Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay ise “Nefes aldıkça ümit tükenmez. Herkes bir anne baba olarak kendi çocuğunu düşünsün. Biz de Can’a çok emek verdik. Yargı mensupları da bunun içinde. Kendi çocuklarını bir düşünsünler” diye konuştu.

Yürüyüşü Hatay’da tekip eden Cumhuriyet muhabiri İrem Karataş’a konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay ve tüm Gezi tutukluları için özgürlük çağrısında bulunarak “Bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki dayanışma artarak devam edecek. Biz Can Atalay’ın özgürlüğünü talep ediyoruz ama Can nezdinde bütün Gezi tutsaklarına özgürlük talep ediyoruz. İktidara teslim olmadığı için hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan herkes için özgürlük talep ediyoruz” dedi.

Günde 30 kilometre yürüyecekler

Günde ortalama 30 kilometre yol kat edilmesi planlanan yürüyüşün her gününde ayrı bir tema ele alınacak ve o günün temasına dair mücadele eden yurttaşlar da yürüyüşe katılacak.

Yürüyüş, 4 Ekim’e kadar Hatay’da sürecek. Tutuklu milletvekili Can Atalay’ın arkadaşları, depremzedeler, mimar, mühendis ve hukukçular da yürüyüşe katılacak. Yürüyüşün 30 gün sonra Ankara’da sonlanması bekleniyor.

CHP'li Özgür Özel'den Can Atalay için başlayan yürüyüşe destek: 'Birlikte yürüyeceğiz'CHP’li Özgür Özel’den Can Atalay için başlayan yürüyüşe destek: ‘Birlikte yürüyeceğiz’

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.