Maçoğlu cephesinden adaylık iddialarına yanıt var

Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu’nun yerel seçimlere TKP’nin adayı olarak Kadıköy’den gireceği iddia edildi. Maçoğlu’nun danışmanı 10Haber’e ittifak görüşmelerinin sürdüğünü, parti ve seçim bölgesinin belli olmadığını söyledi.

Siyaset 3 Ocak 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Bir süredir Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerinde nereden aday olacağı konuşuluyor. Gazeteci Barış Yarkadaş “Komünist Başkan” olarak bilinen Maçoğlu’nun Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) Kadıköy Belediye Başkan adayı olacağını iddia etti.

Maçoğlu’nun adaylığıyla ilgili Türkiye İşçi Partisi’nin de girişimleri olduğunu söyleyen Yarkadaş ancak Maçoğlu’nun Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun çatısı altında TKP’den aday olacağını iddia etti.

Maçoğlu Tunceli'den aday olmayacakMaçoğlu Tunceli’den aday olmayacak

Bu iddianın ardından Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan TELE1’e Maçoğlu’nun İstanbul’un dört ilçesinden birinden aday olabileceğini söyledi. Okuyan “Alternatiflerden biri Kadıköy. Henüz bağlanmış bir karar yok. Böyle bir ihtimal var. İstanbul’da birkaç ilçe üstünde duruluyor. İzmir’de olanak var mı onu değerlendiriyoruz. İstanbul’da Kadıköy, Bakırköy, Şişli ve Üsküdar üzerinde duruluyor” dedi.

Maçoğlu’nun adaylığının birkaç gün içinde belli olacağını ve bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. TİP’in adaylık için teklif getirdiği iddialarına ise “Bizi ilgilendirmiyor. Kendileri de parti değişikliğini doğru bulmuyor. Çok büyük olasılıkla TKP’den aday olacak” şeklinde yanıt verdi.

Maçoğlu’nun danışmanı Nuray Ekrem 10Haber’e iddiaların doğru olmadığını söyledi. Ekrem “Bu iddiaların kaynağını biz de bilmiyoruz. Şu anda ittifak görüşmeleri sürüyor. İstanbul ve İzmir konuşulan yerlerden ama henüz bir ilçede karar kılınmadı. Hangi partiyle seçime gireceğimiz de henüz kesinlik kazanmadı. Birkaç gün içinde hepsi belli olacak” dedi.

TİP'in özgürlük yürüyüşü 7. gününde: Özel ve Maçoğlu da katıldıTİP’in özgürlük yürüyüşü 7. gününde: Özel ve Maçoğlu da katıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.