Ankara’nın hali: Şehitler üzerinden siyaset tartışması

Türkiye Pençe-Kilit bölgesinde şehit olan 12 askerin yasını tutarken siyasiler polemikte. Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit cenazesinde tepki gören CHP lider Özel’i hedef alırken konuyu yerel seçimlere bağladı.

Siyaset 25 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Türkiye 12 şehidin yasını tutuyor. Yurdun dört bir yanına giden cenazeler büyük kalabalıklarla uğurlanıyor. Siyaset arenası ise şehitler üzerinden siyasi polemikte.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapılan ikinci pistin açılışında konuşurken şehit cenazesine katılmak için Manisa’ya giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de hedef aldı. Erdoğan aynı cümlenin devamında 31 Mart 2024’teki yerel seçimlere ilişkin de mesajlar verdi.

Erdoğan, Özel’i kastederek “Bir tanesi Manisa’ya gitmiş, orada güya gövde gösterisi yapacak. Ne oldu? Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor. 31 Mart’a öyle bir hazırlanacağız ki bunların bir daha kapımıza uğrayacak yüzü olmasın” dedi.

Muhalefeti hizmeti engellemeye çalışmakla suçlayan Erdoğan “Türkiye’de muhalefetin tarihi sadece seçim hezimetlerinin değil aynı zamanda icraat düşmanlığının tarihidir. Her projeye çamur atmak CHP ve siyasi akrabalarının milli sporudur” diye konuştu.

Cenazede yuhalanmıştı... Şehidin amcası 10Haber’e konuştu: Özgür Özel ailemizin çocuğudurCenazede yuhalanmıştı… Şehidin amcası 10Haber’e konuştu: Özgür Özel ailemizin çocuğudur

Bahçeli’den CHP ve DEM Parti’ye tavır

Cumhur İttifakı’nın bir diğer ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli ise bütçe görüşmelerinde son konuşmaların yapıldığı TBMM Genel Kurulu’nu, sıra DEM Parti’ye gelince terk etti. CHP’yi de takip etmeyeceğini söyleyen Bahçeli “Anayasa Mahkemesi’nin yapması gerekeni yapıyorum” dedi.

Terör saldırısının ardından TBMM’de ortak bildiri yayınlanmış, DEM Parti bildiriye imza atmamıştı. CHP ise ayrı bildiri yayınlamıştı.

Sakık ile Soylu arasında ‘savaş’ tartışması

Öte yandan DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık TBMM Genel Kurulu’nda 12 askerin şehit edilmesiyle ilgili yaptığı konuşma sırasında AK Parti İstanbul milletvekili Süleyman Soylu ile tartışma yaşadı.

‘Savaş savaşmayana güzeldir’ sözünü hatırlatan Sakık “Ey parlamento, bana gösterin. Geçmişten bugüne kadar, 40 yıllık süre içinde bir tek milletvekilinin çocukları ve yakınları ölmüş mü? Asla. Ölmüyor. Ama savaşın faturasını yoksul Anadolu çocukları yaşıyor” dedi.

Sakık’ın “Ben sizleri yürekten göreve davet ediyorum. Bu topraklarda barışın inşa olmasını istiyorum” dediği sırada AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ile aralarında kısa süreli tartışma yaşandı.

Soylu, Sakık’a “Ne göreve davet ediyorsun? Savaş devletler arasında olur. Hadi oradan. Kimseyi göreve davet etme, sen PKK’ya laf söyle. Senin kim olduğunu biliyorum” dedi.

Sakık ise Soylu’ya “Bağırma haddini bil. Terbiyesiz adam. Sabahtan beri insanlar konuşuyor, sen orada hamaset yapıyorsun… Başka hiçbir şey bildiğin yok. Bu sokakları, şu masayı tetiklemekten başka hiçbir şey bilmiyorsun” yanıtını verdi.

Antep’te Özel’in çelengini parçalayan AK Parti aday adayı çıktı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem için Gaziantep’te düzenlenen cenaze töreninde bir kişi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in gönderdiği çelengi parçaladı. Görüntüler bazı sosyal medya hesapları tarafından “Vatandaş tepkisi” olarak yansıtıldı.

Öztürk 2018’de AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu.

Ancak kısa süre sonra çelegi parçalayanın AK Parti milletvekili aday adayı Kenan Öztürk olduğu ortaya çıktı.

Öztürk’ün 24 Haziran 2018 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğu ve aday adaylığı dönemindeki tanıtım broşürünün fotoğrafları ortaya çıktı.

Özgür Özel’e memleketindeki şehit cenazesinde protestoÖzgür Özel’e memleketindeki şehit cenazesinde protesto

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.