Trabzon’daki HÜDA-PAR standında ‘şeriatçıyız-cumhuriyetçiyiz’ kavgası

HÜDA-PAR'ın Trabzon'daki standında ikinci arbede yaşandı. Trabzonlular bugün de standa tepki gösterdi ve bir HÜDA-PAR'lı "Biz şeriatçıyız lan" diye bağırdı. Tepki gösterenler ise bu sözlere "Biz Cumhuriyetçiyiz" karşılığını verdi.

Siyaset 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

AK Parti listelerinden seçime giren HÜDA-PAR’ı, muhalefet partileri Türkiye’nin en kanlı terör örgütlerinden biri olan Hizbullah üzerinden eleştiriyor. HÜDA-PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmediğine dair açıklamaları da gündemden düşmüyor. Öte yandan seçime günler kala partilerin stantlarında kimi zaman gerginlikler yaşanıyor.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 3 gün önce HÜDA-PAR standına saldırı gerçekleşmiş ve Sabah gazetesi saldırının kimliği belirsiz kişilerce silahlı ve sopalı olarak düzenlendiğini yazmıştı. Saldırıda 3 HÜDA-PAR’lı yaralanırken mermilerin kimseye isabet etmediği saptanmıştı. Olayın ardından açıklama yapan HDP ise bunu ‘kirli bir tezgah’ olarak nitelemişti. Ayrıca açıklamada “Bizler bu kirli tezgahlar ve provokasyonlara geçit vermeyeceğimizi bir kez daha tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Çamur medyasının ve trollerin bu provokasyon sonucu partimizi hedef göstermesini kınıyoruz” denilmişti.

Önceki gün ise HÜDA-PAR, Trabzon’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesinde stant açtı. Bu standa çevrede bulunan vatandaşlar tepki gösterdi ve “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganlarıyla standı yıktı. Dün bu arbedeye benzer bir arbede daha yaşandı Trabzon’da. Önceki olayın yaşandığı konuma yeniden stant açan HÜDA-PAR’lılara Trabzonlular tepki gösterdi ve polis güvenlik önlemi aldı.

Arbede sırasında bir HÜDA-PAR’lının “PKK’lısın değil mi sen, zoruna gidiyor değil mi, Elhamdülillah şeriat kazanacak, biz şeriatçıyız lan” dediği, çevredekilerin ise “Biz Cumhuriyetçiyiz” yanıtı verdiği duyuldu. Olay yerine Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk de olay yerine geldi.

Bu olayın ardından HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, bir açıklama yaptı ve açıklama partinin resmi Twitter hesabında yayınlandı. Şahin, saldırılardan CHP, İYİ Parti, Zafer Partisi ve HDP’yi sorumlu tuttu. Partililerin HDP’lilerin silahlı saldırıları altında çalışmalarını sürdürdüğünü iddia eden Şahin, saldırganların da CHP, İYİ Parti ve Zafer Partisi tarafından organize edildiğini ileri sürdü.

Muhalefeti “Ülkeyi ateşe sürüklemek isteyen faşistlerle sosyalistlerin ittifakı” olarak niteleyen Şahin, provokasyona gelmeyeceklerini söyledi. Yapıcıoğlu ise bir televizyon yayınında bu saldırıların bir anlamda kendilerinin siyaset yapma hakkını bir anlamda engellediğini belirterek bunun da suç olduğunu ifade etti. Yapıcıoğlu, kitlesel halde bu suçun işlenmesi halinde ise cezanın ikiye katlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dört hükümlüyü affetti... İsim isim... Kim bunlar?Cumhurbaşkanı Erdoğan dört hükümlüyü affetti… İsim isim… Kim bunlar?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.