Tuğrul Türkeş: Sadece Kavala’yı değil Kahraman, Atalay ve Mater’i de ziyaret edeceğim

''Kavala'yı ziyaret edeceğim'' dedikten sonra MHP ile gerilim yaşayan AK Partili Tuğrul Türkeş cezaevindeki Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater'le görüşmek için de başvuru yaptığını söyledi.

Siyaset 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tuğrul Türkeş

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in AK Parti’den Ankara Milletvekili olan oğlu Tuğrul Türkeş tutuklu iş insanı Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret etmek istediğini açıklaması tartışma yaratmıştı.

Türkeş’in çıkışına MHP’den tepki gelmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir “Kim olduğu çok iyi bilinen Osman Kavala gibi bir ismin rezilliklerini bugünlerde gizlemeye yeltenenler, aynı ismin kepazelikleri altında kendilerini tüketmekten kurtulamazlar” demişti.

Türkeş’e ailesinden de tepki gelmişti. İYİ Partili Ayyüce Türkeş abisinin sözlerini alıntılayarak şunları söyledi: “Başbuğ Alparslan Türkeş, ömrünü Türk Milleti’ne Türk Devleti’ne adamış; ameli ile adını altın harflerle tarihe yazdırmış büyük bir devlet adamıdır. Vefatının üzerinden 27 yıl geçmiş olmasına rağmen sırf onun bıraktığı miras ile ama maalesef. Onu anlamadan; temsil edemeden Türk siyasetinde yer edinenler artık Başbuğ’un ruhunu rahat bırakın… Her türlü siyasetinizi, pazarlığınızı kendi adınıza yapın.”

MHP’den gelen tepkilere karşın Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümüne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile beraber katılan Türkeş’e ise AK Parti içerisinden bir eleştiri yok.

Dün Türkeş açıklamalarında vites arttırdı ve sadece Osman Kavala’yı değil cezaevindeki Tayfun Kahraman’ı, Can Atalay’ı, Çiğdem Mater’i de ziyaret edeceğini söyledi.

Karar’dan Elif Çakır’a konuşan Tuğrul Türkeş, 19 Temmuz’da Adalet Bakanlığı ile TBMM Başkanlığı’na dilekçe verdiğini ve izin beklediğini söyledi: “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı olarak 4 isim için de müracaatımızı yaptık, bekliyoruz, Adalet Bakanlığı iznimizi onaylar onaylamaz ziyaretlerimi gerçekleştireceğim.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.