Tuğrul Türkeş’ten bir çıkış daha: Kavala’yı cezaevinde ziyaret edeceğim

Ak Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğuna tepki gösterdi. Türkeş, Kavala'yı cezaevinde ziyaret etmek istediğini söyledi.

Siyaset 16 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in Ak Parti’den Ankara Milletvekili olan oğlu Tuğrul Türkeş tutuklu iş insanı Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret etmek istediğini açıkladı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin Gezi davasından yedi yıldır tutuklu Osman Kavala’nın tahliye edilebileceğine dair yazılarıyla iktidar içinde tartışma başladı.

Kimi MHP’liler ve Ak Partililer Selvi’ye tepki gösterirken Tuğrul Türkeş hukuku ve ederek Kavala’nın durumunun değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Gezi davasında ‘hukuka dönüş’ çağrısıyla öne çıkan Tuğrul Türkeş’e tepki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’dan geldi. Uçum “Bu ihanet eylemleri ne kadar zaman geçerse geçsin affedilmez” dedi.

“Yedi yıl süren bir yargılama mı olur”

Osman Kavala tartışması devam ederken Tuğrul Türkeş Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Türkeş “Mesela Osman Kavala’nın durumu, laboratuvar gibidir. Altını kırmızıyla çizmek gerekir. Osman Kavala casusluktan hüküm giymedi. Bu suçlamada delil bulunamadı, adam beraat etti. Gezi Parkı’yla ilgili davadan yargılandı. Ama yedi yıl süren bir yargılama mı olur” diye sordu.

Türkeş, Kavala’nın yeniden yargılama talebiyle yaptığı başvuruların jet hızıyla reddedildiğine dikkat çekip şunları söyledi:

Heyet oluşturulduktan yarım saat sonra ret kararı verdi. Ben buna manidar derim. 16 sayfalık bir dilekçeyi ben yaklaşık bir saatte okudum. Hukukçu değilim, ama iyi kötü anlarım bu işlerden. O yarım saat içinde savcıdan da mütalaa almışlar. Muhakkak ki çok etkin ve dehşetli çalışıyorlar. Ama yarım saat içinde karar veriyorsanız dosyanın 30 klasörüne hakimsiniz demek ki. Halbuki adam yedi senedir içeride, yedi gün daha beklerdi. Allah razı olsun, mevzu bahis uzun tutuklama süresi olunca hassasiyet göstermişler anlaşılan!.

Osman Kavala’yı hayatında hiç görmediğini söyleyen Türkeş cezaevinde ziyaret etmek istediğini söyledi.

Türkeş şöyle dedi:

Türkiye Raportörü Schennach’ın Ekrem İmamoğlu’yla randevusu vardı. İmamoğlu o randevuyu iptal etti, çocuklarını tatile götürüyormuş yine. O da bu fırsatı değerlendirdi, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmek istedi. Gerekli izinleri bakanımız Yılmaz Tunç ayarladı. Bana ‘Sen de refakat edecek misin?’ diye sordu. Hayır, sen rahat rahat fikir teatisi yap, dedim. Cezaevine gittiğinde Kavala ‘Tuğrul Bey yok mu’ diye sormuş. Daha sonra eşi Ayşe Buğra hanımefendiyle görüştüklerinde de aynı soru kendisine yöneltilmiş. Herhalde kendi kendilerine ‘Tuğrul diye delinin biri var, tweetler falan atıyor’ diye düşündüler. Kendileriyle o derece temasım yok. Siyasi görüşlerini de paylaşmıyorum.

Bakanımız Yılmaz Tunç’tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim. Osman Kavala’yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu.

MHP’den jet açıklama: Azgın söylemlerle…

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkeş’in Kavala açıklaması üzerine X hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Özdemir açıklamasında Türkeş’e isim vermeden tepki gösterdi. Özdemir, “Kim olduğu çok iyi bilinen Osman Kavala gibi bir ismin rezilliklerini bugünlerde gizlemeye yeltenenler, aynı ismin kepazelikleri altında kendilerini tüketmekten kurtulamazlar” dedi.

Özdemir şunları yazdı:

Kirli ilişki ağı ve yaptıklarıyla daima Türkiye’nin milli beraberliği ve istikrarını hedef alan bir şahsın kanunda karşılığı bulunan cezasını alması ve bu cezasını çekmesi kadar tabi bir durum olamaz.

Kim olduğu çok iyi bilinen Osman Kavala gibi bir ismin rezilliklerini bugünlerde gizlemeye yeltenenler, aynı ismin kepazelikleri altında kendilerini tüketmekten kurtulamazlar. Azgın söylemlerle Kavalacı olmak, milletin hakkına girmenin kendisidir.

PKK toplantılarından tutun, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi öncesi çalışmalara varıncaya dek, ülkemize zarar veren ne kadar olay olduysa hepsinde varlığı ortaya çıkan birisi elbette cezasını sonuna kadar çekecektir.

Kavala polemiği bitmiyor: MHP'nin hedefinde yine Selvi varKavala polemiği bitmiyor: MHP’nin hedefinde yine Selvi var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.